2 Kişinin Öldüğü 1 Kişinin Yaralandığı Kazada Sürücüye 6 Yıl 8 Ay Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

2 Kişinin Öldüğü 1 Kişinin Yaralandığı Kazada Sürücüye 6 Yıl 8 Ay Hapis Cezası

2 Kişinin Öldüğü 1 Kişinin Yaralandığı Kazada Sürücüye 6 Yıl 8 Ay Hapis Cezası

* Kontrolünü kaybettiği otomobiliyle metro istasyonu önünde bekleyenlerin arasında dalmış, 2 kişinin ölümü 1 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu Haber: Arzu KAYA, İstanbul DHA Mahkeme, Merve Kurt isimli sürücünün, kontrolünü kaybettiği otomobiliyle Kartal metro istasyonu önünde bekleyenlerin arasına daldığı, 2 kişinin ölümü 1 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili kararını verdi.

24.02.2016 15:52

* Kontrolünü kaybettiği otomobiliyle metro istasyonu önünde bekleyenlerin arasında dalmış, 2 kişinin ölümü 1 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu

Haber: Arzu KAYA, İstanbul DHA

Mahkeme, Merve Kurt isimli sürücünün, kontrolünü kaybettiği otomobiliyle Kartal metro istasyonu önünde bekleyenlerin arasına daldığı, 2 kişinin ölümü 1 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili kararını verdi. 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sürücü 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

KARAR DURUŞMASI

Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına tutuklu sanık Merve Kurt, kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ve taraf avukatları katıldı. Kazada yaralanan kişinin avukatlarından Özbay Demirel sanık Kurt'un taksirle adam öldürme suçundan değil, bilinçli taksir suçundan ceza alması gerektiğini belirtti. Bir diğer avukat Hüseyin Onur Özer de sanığın başsağlığı dahi dilemediğini ifade ederek, "Sanık pişmanlık dahi duymamıştır" dedi.

"VİCDAN AZABI ÇEKMEKTEYİM"

Sanık Merve Kurt'un avukatı Aşkın Bora Gündüz, olayı basit ölüm olarak nitelendirmediğini ifade ederek, "Olayın basit taksir olarak değerlendirilmesi tutanaklarda vardır. Ben defalarca ailelere başsağlığı diledim. Bizce olayda bilinçli taksir yoktur. Müvekkilimin tahliyesini istiyorum" dedi. Son sözü sorulan sanık Kurt da, "Öncelikle başsağlığı diliyorum. Allah'tan rahmet diliyorum. Olaydan beri vicdan azabı çekmekteyim. Çok üzgünüm tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

6 YIL 8 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, sanık Merve Kurt'u "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın tutukluluk halinin devamına da karar veren mahkeme heyeti, Kurt'un sürücü belgesinin de 3 yıl süreyle geri alınmasına hükmetti.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Merve Kurt'un geçtiğimiz yıl Eylül ayında 34 AY 7456 plakalı aracıyla D-100 Kuzey yan yol üzerinde ilerlerken Hastane Adliye metro durağında yürüyen Firdevs Isırgan(46) ile Lale Türkmen'e(27) çarptığı anlatıldı. Çarpmanın etkisiyle Isırgan'ın olay yerinde, Türkmen'in de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilen iddianamede, trafik kazası tespit tutanağına göre şüpheli Merve Kurt'un asli kusurlu olduğu belirtildi. Merve Kurt hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölüme ve yaralanmasına neden olmak" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Öte yandan metronun güvenlik kamerası görüntülerinde ise 3 kadının kırmızı bir araçtan inerek metro istasyonuna doğru yürüdüğü ve daha sonra kameranın açısından çıktığı görülmüş, saniyeler sonrada gri renkte bir aracın kadınların olduğu noktaya doğru hızla girişi ve bir toz bulutu yansımıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2 Kişinin Öldüğü 1 Kişinin Yaralandığı Kazada Sürücüye 6 Yıl 8 Ay Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement