20 Bin Kişi "Bereket Sofrası"Nda Buluştu - Son Dakika
Güncel

20 Bin Kişi "Bereket Sofrası"Nda Buluştu

20 Bin Kişi "Bereket Sofrası"Nda Buluştu

25 bin nüfuslu Kütahya’nın Simav ilçesinde 20 bin dolayında vatandaş, çiftçilerin bol ürün, esnafların hayırlı kazanç, vatandaşların da her türlü hata, kaza, bela ve musibetlerden korunması amacıyla belediyenin öncülüğünde her yıl düzenlenen “Bereket Sofrası”nda bir araya geldi.

18.05.2014 19:53

25 bin nüfuslu Kütahya'nın Simav ilçesinde 20 bin dolayında vatandaş, çiftçilerin bol ürün, esnafların hayırlı kazanç, vatandaşların da her türlü hata, kaza, bela ve musibetlerden korunması amacıyla belediyenin öncülüğünde her yıl düzenlenen "Bereket Sofrası"nda bir araya geldi.

Belediye Meydanı'nda düzenlenen "Geleneksel Büyük Hayır" etkinliğinde pişirilen çorba, et, helva, pilav ve kompostodan oluşan menü, Simav Teknoloji Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu'nda okuyan 300 öğrenci tarafından davetlilere dağıtıldı. Sabah saat 10.00'da başlayan yemek servisi, 17.00'de sona erdi. Vatandaşlar, hayır yemeği geleneğini sürdüren Belediye Başkanı Süleyman Özkan'a ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Geleneğin her yıl yaşatılmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Özkan ise, yaklaşık 20 bin kişiye ikram edilen yemeğin yaklaşık 75 bin TL'sinin hayırsever vatandaşlar tarafından karşılandığını söyledi. İlçede uzun yıllardan bu yana toplu sünnet ve büyük hayır yemeği geleneğinin yaşatıldığını ve atalarından kalan bu güzel mirası gelecek nesillere iletmek için kendilerinin de görev sürecinde ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini ifade eden Başkan Özkan, "Günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş bu güzel gelenek sayesinde ilçemizde birlik, beraberlik, dostluk ve kaynaşmanın en güzel örneklerini yaşıyoruz. Etkinlik kapsamında dün de dar gelirli ve kimsesiz 24 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Bu çocuklarımıza belediyemiz birer küçük altın hediye etti. Bunun yanında Simav Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız ile bazı hayırsever vatandaşlarımız da küçük altın hediye ederek bizi onurlandırırken, erkekliğe ilk adımı atan çocuklarla ailelerini de sevindirdiler. Ayrıca isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever bir vatandaşımız da sünnet olan çocuklara bisiklet armağan etti. Emeği geçen ve katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Akyer, Belediye Başkanı Süleyman Özkan ve diğer protokol üyeleri hep birlikte yemek yedikten sonra davete katılan vatandaşlarla sohbet ettiler. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 20 Bin Kişi 'Bereket Sofrası'Nda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement