25. Kalite Kongresi - Son Dakika
Güncel

25. Kalite Kongresi

25. Kalite Kongresi

Pegasus Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Nane, mobil alışverişin yaygınlaştığına işaret ederek, "Biletlerimizin toplamda yüzde 60'tan fazlasını internetten satıyoruz.

15.11.2016 17:20

Pegasus Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Nane, mobil alışverişin yaygınlaştığına işaret ederek, "Biletlerimizin toplamda yüzde 60'tan fazlasını internetten satıyoruz. Bunun yüzde 12'si de mobil… 2010 yılında mobil oranı neredeyse yüzde 1'ler civarındaydı. 2014'te yüzde 6'lar civarındaydı. 2016'da geneli yüzde 18'ler civarında... Hızlıca artıyor. Bu rakamlar bize bir şeyler söylüyor." dedi.

Nane, Kalite Derneği'nin (KalDer) düzenlediği 25. Kalite Kongresi'nde düzenlenen Belirsizlik Altında Yönetim Paneli'nde iş süreçlerinde teknolojinin ve tüketici görüşlerinin önemine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Özel sektörün iş süreçlerinde tüketicinin görüşlerine kulak vermesi gerektiğini belirten Nane, "Bugün Ekim ayı istatistikleri yayınlandı. Biz biletlerimizin toplamda yüzde 60'tan fazlasını internetten satıyoruz. Yüzde 100'ünü internetten satıyoruz da yüzde 60'tan fazla kısmını bireyselde satıyoruz. Bir ajans ya da aracı vasıtasıyla satmıyoruz. Bunun yüzde 12'si de mobil… 2010 yılında mobil oranı neredeyse yüzde 1'ler civarındaydı. 2014'te yüzde 6'lar civarındaydı. 2016'da yüzde 18'ler civarında… Hızlıca artıyor. Bu rakamlar bize bir şeyler söylüyor." diye konuştu.

"Memnun olunmayan kısımları da memnun hale getireceğiz"

Tüketicinin hizmetleri mobil satın almayı sevdiğini ifade eden Nane, tüketiciyi "okumaya çalışın" çağrısında bulundu.

Tüketicinin yaş grupları ve motivasyon kaynaklarını analiz etmenin sürdürülebilir başarı için gerekliliğine dikkati çeken Nane, Pegasus'ta misafirlerin görüşlerini önceleyen farklı bir bakış açısına geçiş yaptıklarını söyledi.

Nane şunları kaydetti:

"Misafirlerimiz, her ay yaptığımız binlerce interview bize bir şeyler söylüyor. Peki biz o söylenenleri algılayabiliyor muyuz? O sensörlerimiz açık mı? Biz ona göre aksiyon geliştiriyor muyuz? Geliştirdiğimiz aksiyonları periyodik olarak takip edip, sonuçlarını alıp düzeltiyor muyuz? Hayır? O zaman niye para ödüyoruz biz bu araştırmalara? Değiştireceğiz dedik.

Çok basit, grup kuracağız dedim, bu gruptan aksiyonlar çıkaracağız. İnsanlar bilet satış kısmında, kontuvar deneyiminde, uçak içi deneyiminde, bagaj kısmında bize bir şeyler söylüyor. Ne yapacağız? Memnun olunan kısımları iyileştireceğiz, memnun olunmayan kısımları da memnun hale getireceğiz ve süreklilik içinde bunu takip edeceğiz."

Oturum başkanlığını Ironman Consulting Genel Müdürü Merih Demir'in yaptığı panelde Google Cloud Ülke Müdürü Önder Güler ve Vakko Üst Yöneticisi Jaklin Güner de teknolojik dönüşüme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Kongre yarın yapılacak oturumla iş dünyası temsilcilerini ağırlamaya devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 25. Kalite Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement