28 Şubat Soruşturması - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Soruşturması

28 Şubat Soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında, dönemin bazı mağdurları soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi.

25.09.2012 18:49

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında, dönemin bazı mağdurları soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi.

Hasan Tüysüzoğlu, Ali Saltan ve İlhami Tan, gün içinde Ankara Adliyesi'ne gelerek, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'e ifade verdi.

Tüysüzoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1997 yılında YAŞ kararıyla resen emekliye sevk edildiğini ve avukatlık dahi yapamayacak konuma getirildiğini söyledi.

Daha sonra bölge idare mahkemesine açtığı davayı kazandığını ve avukatlık yapmaya başladığını belirten Tüysüzoğlu, "Gazete ve televizyonlardan 28 Şubat sürecini yaşatanlar hakkında soruşturma açıldığını öğrendim. Ankara Adliyesi'ne gelerek müdahillik dilekçesi verdim. Daha sonra savcı beyin çağrısı üzerine buraya geldim" ifadelerini kullandı.

Eşinin başörtülü olması ve namaz kılması nedeniyle resen emekli edildiğini savunan Tüysüzoğlu, "Savcı beye o dönem yaşadığımız mağduriyeti anlattık. Arzumuz kanunları çiğneyen, suç işleyen, vatandaşları mağdur eden ve keyfi muamele yapanların cezalandırılmasıdır" diye konuştu.

1996 yılında yüzbaşı rütbesindeyken YAŞ kararıyla resen emekli edildiğini dile getiren İlhami Tan da her şeyin normal seyrettiği bir dönemde görev yaptığı kışlaya gelen bir "zarfla" emekli edildiğini öğrendiğini ifade etti.

Bu süreç yaşanana kadar hiçbir şekilde yargılanmadığını, sorgulanmadığını ve ifade vermediğini belirten Tan, şunları kaydetti:

"Yapılan soruşturmanın ve ardından açılacak olan davanın adil bir şekilde sonuçlanması ve bu tür yanlışları yapan insanlara tekrar müsaade edilmeyecek şekilde kanun hakimiyetinin sağlanmasını istiyorum. Kuvvetin hakimiyeti değil, kanunun hakimiyeti olduğunda herkes için barış gelecektir. İnşallah bu sürecin sonunda bu ortam sağlanmış olur."

Ali Saltan ise 28 Şubat sürecinde yüzbaşı rütbesindeyken, eşinin başörtülü olması nedeniyle hakkında "sakıncalı ve şüpheli olduğu"na dair rapor düzenlendiğini savunarak, YAŞ kararlarını beklemeksizin emekli olduğunu dile getirdi.

Saltan, kendisine bu süreci yaşatanlardan şikayetçi olduğunu belirterek, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Muhabir: Fevzi Çakır - Barış Kılıç - Mehmet Tosun

Yayıncı: Murat Taydaş - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Şubat Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement