29 Ekim Kadınları Derneği Başkanı Sarıhan: "Bugüne Kadar Olan Genel Seçimlerdekinin İki Katı Kadın Aday Adayı Başvurmuş Durumda" - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Kadınları Derneği Başkanı Sarıhan: "Bugüne Kadar Olan Genel Seçimlerdekinin İki Katı Kadın Aday Adayı Başvurmuş Durumda"

29 Ekim Kadınları Derneği Başkanı Sarıhan: "Bugüne Kadar Olan Genel Seçimlerdekinin İki Katı Kadın Aday Adayı Başvurmuş Durumda"

29 Ekim Kadınları Derneği Başkanı Şenal Sarıhan, “Sayısal anlamda bugüne kadar yapılan genel seçimlerde başvuru yapan kadın aday adaylarının tam 2 katı başvuru olmuş durumda. Her kadın haklarına yapılan saldırı, kadınları cesaretlendirdi ve çoğalttı. Derneğimizden CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi ve Deva Partisi olmak üzere 4 farklı partiden, 64 kadın arkadaşımız milletvekili aday adayı oldu” dedi.

02.04.2023 14:51  Güncelleme: 14:55

29 Ekim Kadınları Derneği Başkanı Şenal Sarıhan, "Sayısal anlamda bugüne kadar yapılan genel seçimlerde başvuru yapan kadın aday adaylarının tam 2 katı başvuru olmuş durumda. Her kadın haklarına yapılan saldırı, kadınları cesaretlendirdi ve çoğalttı. Derneğimizden CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi ve Deva Partisi olmak üzere 4 farklı partiden, 64 kadın arkadaşımız milletvekili aday adayı oldu" dedi.

29 Ekim Kadınları Derneği Başkanı Şenal Sarıhan, kadın haklarına yapılan her saldırının kadınları güçlendirdiğini belirtti.

Sarıhan, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Sözde kadın haklarını koruma altına almak vaadiyle gelen ama belirli zümreleri memnun etmek adına, İstanbul Sözleşmesi'ni bir gece de yürürlükten kaldıran, şimdide 6284 ün içini boşaltmaya çalışanlar, kadını siyasete malzeme yapmaktan vazgeçmeli. Kadının İnsan hakları ve yaşam hakkı en temel haktır. Tüm kadın haklarına saldırılar karşısında, kadınlar seslerini duyurmak için yan yana durmayı başararak ve bu saldırılar karşısında daha da çoğalarak mücadelelerini büyütüyorlar.

"HER KADIN HAKLARINA YAPILAN SALDIRI, KADINLARI CESARETLENDİRDİ"

Sayısal anlamda bugüne kadar yapılan genel seçimlerde başvuru yapan kadın aday adaylarının tam 2 katı başvuru olmuş durumda. Her kadın haklarına yapılan saldırı, kadınları cesaretlendirdi ve çoğalttı. Zor pandemi koşullarında kuruduğumuz ve çok kısa sürede tüm yurt genelinde şubeler açan derneğimizden CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi ve Deva Partisi olmak üzere 4 farklı partiden, üyemiz 64 kadın arkadaşımız milletvekili aday adayı oldu. Ülkemizde özgürlüğün, demokrasinin ve insan haklarının uygulanabilmesi için, siyasette eşit temsil esastır. Dernek üyemiz olan kadın arkadaşlarımızın aday adaylıklarını destekliyor ve onların taleplerine katıldığımızı siyaset kurumuna duyuruyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Kadınları Derneği Başkanı Sarıhan: 'Bugüne Kadar Olan Genel Seçimlerdekinin İki Katı Kadın Aday Adayı Başvurmuş Durumda' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement