3 dilli koro kuruldu - - Son Dakika
Güncel

3 dilli koro kuruldu -

3 dilli koro kuruldu -

Siirt'te lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan 3 dilli koro kuruldu.

29.03.2014 18:28

Siirt'te lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan 3 dilli koro kuruldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Siirt Gençlik Merkezi bünyesinde, aralarında lise ve üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 35 genç, Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde türküler seslendiriyor.

Müzik öğretmenleri Bilal Kavak ve Neşe Çakay tarafından 2 ay önce kurulan 3 dilli koroyu ziyaret eden Vali Ahmet Aydın, gençlerin oluşturduğu koronun kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

"Siirt'e geldiğimizde Siirt'in 'Üç Dilli Kardeş Şehir' olduğunu vurgulamıştık" diyen Vali Aydın, Siirt'in bir barış adacığı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Gerçekten Siirt barış adacığı, Arapça konuşuyor, Kürtçe konuşuyor, Türkçe konuşuyor ama hepsi birbiriyle hoşgörü içerisinde olan bir şehrimizdir. Bunu vurguladığımız zaman, arkadaşlarımız bize sürpriz yapıp 3 dilli koro kurdular. Gençlerimizi dinledim, gerçekten çok güzeldi. Bir ay sonra kapalı spor salonunda veya statta onları dinleyeceğiz inşallah. Diğer taraftan gençlerimiz boş vakitlerinde hem bağlama hem de gitar öğreniyorlar. Burada satranç kursumuz, Osmanlıca kursumuz da var. Gençlerimizin böyle güzel vakit geçirmesi bizi sevindiriyor. Gençlerimizin bu başarısı ve azimlerinden dolayı çok memnun oldum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Koroda görev alan gençler de desteklerinden dolayı Vali Aydın'a teşekkür etti.

Muhabir: Fecri Barlık, Aziz Aslan

Yayınlayan: Erdem Gültekin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3 dilli koro kuruldu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement