4 Günlük Asker Babasının İsyanı - Son Dakika
Güncel

4 Günlük Asker Babasının İsyanı

4 Günlük Asker Babasının İsyanı

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan Bursalı onbaşı Tolga Taştan'ın isyan etti.

07.09.2012 12:51  Güncelleme: 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan 25 askerden birisi olan Bursalı onbaşı Tolga Taştan'ın babası Ali Taştan, 3-4 günlük askerin el bombalarının bulunduğu mühimmat deposuna sokulmasına isyan etti. Baba Taştan, patlamanın hemen ardından olay yerine gittiklerini ve orada yetkililerin kendilerine "Güle güle gidin" demesine, "Nasıl gülerek evimize dönelim. Evlat acısı çok zormuş" dedi.

Anadolu Üniversitesi çalışma ekonomisi bölümü mezunu 23 yaşındaki Tolga Taştan'ın ikamet ettiği merkez Osmangazi ilçesi Soğukkuyu Mahallesi Menekşe Sokak Türk bayraklarıyla donatılırken, Bursa Merkez Komutanlığı yetkilileri sabah saatlerinde Afyonkarahisar'dan dönen aileye başsağlığı diledi.

Komutanlarla bir süre sohbet eden baba, 3-4 günlük askerin mühimmat deposuna sokulmasına tepki gösterdi. Baba Taştan, "Biz olayı televizyondan duyar duymaz Afyon'a doğru yola çıktık. Evimizde yatamadık. Oraya gittiğimizde yetkililer çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bizden DNA testi için kan aldılar ve bize 'Güle güle gidin' dediler. Benim yüreğim yanarken ben nasıl güle güle gideyim. Bize anlattılar anlattılar daha sonra gidin dediler. Bir savaş olsa eyvallah, ancak böyle yanlış yapılan bir hareketten dolayı yapılması yanlış. Oğlum Samsun'da acemi birlik görevini tamamladıktan sonra Afyon'a gitti ve teslim oldu. Daha 3-4 günlük askerdi" dedi.

"KAZA OLDUĞUNA İNANMIYORUM"

Patlamanın bir kaza sonucu meydana geldiğine inanmadığını belirten Taştan, "Oradaki 25 askerin çoğu daha 3-4 gün önce teslim olmuş. Afyon'da bizi toplayıp, 'Bu bir kazadır' dediler. Bende oradaki komutanlara ve yetkililere dedim ki, 'sizin çocuğunuz var mı?' hepsi susup yüzümüze baktılar. 3-4 günlük bir askeri 25 kişi buraya nasıl soktular? Ben de askerlik yaptım, bir askerin saat 19.00'dan sonra saat 21.00'da yatması gerekir. Ben bu patlamanın kaza olduğuna inanmıyorum. O pimin çekilmeden böyle bir kaza olması mümkün değil. Şüphem var" dedi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Bölümü mezunu olan Tolga Taştan'ın yakınları da baba evine geldi. 2 çocuk babası Taştan, kan verip döndüklerini, Ankara'dan pazar ya da pazartesi günü tören için haber beklediklerini vurguladı.

ŞEHİT BABASINDAN KARDEŞLİK VURGUSU

Son zamanlarda meydana gelen şehit olaylarının kendilerini derinden yaraladığını söyleyen Taştan, "Biz hepimiz bu ülkeden kardeşçe yaşıyoruz. Alevisi, Sünnisi, Lazı, Çerkezi hepimiz bir bayrak altında yaşıyoruz ve biz hepimiz kardeşiz. Dileğimiz odur ki bir daha şehit olaylarının yaşanmaması. Ayrım yapılmadan bu vatana sahip çıkalım" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 4 Günlük Asker Babasının İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement