6 Ton Altını Türkiye'ye Getirmek İçin Çabalayan Bayrak, Hakkında Çıkan Haberi Yalanladı - Son Dakika
Güncel

6 Ton Altını Türkiye'ye Getirmek İçin Çabalayan Bayrak, Hakkında Çıkan Haberi Yalanladı

6 Ton Altını Türkiye\'ye Getirmek İçin Çabalayan Bayrak, Hakkında Çıkan Haberi Yalanladı

İsviçre'de bir bankada babasının 2 milyar dolarlık 6 ton altınını Türkiye'ye getirmek için hukuki mücadelesine devam eden mermer işletme şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Sait Ali Bayrak, bugün ulusal bir gazetede çıkan 'Zirve Cinayeti Benim Yüzümden İşlendi' haberinin tamamen yalan olduğunu ve hukuki süreç başlatacaklarını söyledi.

09.05.2014 13:03

İsviçre'de bir bankada babasının 2 milyar dolarlık 6 ton altınını Türkiye'ye getirmek için hukuki mücadelesine devam eden mermer işletme şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Sait Ali Bayrak, bugün ulusal bir gazetede çıkan 'Zirve Cinayeti Benim Yüzümden İşlendi' haberinin tamamen yalan olduğunu ve hukuki süreç başlatacaklarını söyledi.

Kendisi ile ilgili çıkan haberin tamamen yalan olduğunu belirten Sait Ali Bayrak, önceki gün ulusal bir gazetenin muhabiri tarafından arandığını ve muhabirin konuyla ilgili haber talebinde bulunduğunu söyledi. Bayrak, "Dün tarihi itibariyle uluslararası bir gazetenin yaklaşık olarak 1 ay gibi bir sürede içerisinde, gerek yurt içerisinde gerek yurt dışında bazı araştırmalar yaparak doğru ve ilkeli bir haber yapmışlardır. Ancak dün yurt içerisinde ulusal yayın yapan bir gazete muhabiri tarafından arandım ve bu konuyla ilgili benimle görüşmek istediklerini söylediler. Ben ise bu konu hakkında konuşamayacağımı konunun yargıya intikal ettiği için konun muhataplarının avukatlarım olduğunu söylememe rağmen maalesef bugün benimle hiçbir şekilde ağzımdan söylenilmemiş, benimle alakası olmayan haber yapılmıştır. Ben kesinlikle bu haberi yalanlıyorum. Bu haberle yakından uzaktan alakam yoktur. Ancak Times gazetesinde merhum Tilman ile ilgili yazılan yazıyla ilgili ise benim Tilman ve ailesi ile geçmişten bir dostluğum yakınlığım olduğu doğrudur. Ancak kesinlikle kendisinin cinayetiyle ilgili ne bir bilgim ne bir alakam söz konusu değildir. Ancak kendisiyle beraber çalışmışız. Özellikle bizim yurt dışındaki miras konusuyla ilgili merhum Tilman çok çabalar sarf etti. Büyük çalışmalar yaptı. Hatta o konuyla ilgili bizzat kendileri gerek bankayla yazılı olarak bazı yazışmalar yapmışlardır. Ancak bugün tekrar ediyorum ulusal yayın yapan bir gazete bizimle hiçbir şekilde alakamız olamayan bizim ağzımızdan yayın yapmıştır, bu kesinlikle doğru değildir. Bu doğru olmayan haberdir" dedi.

Kendisinin Tilman ile geçmişte yapmış olduğu bir çalışma olduğunu dile getiren Bayrak, "Bu çalışmadan ötürü kendisinin defalarca tehdit aldığını bana kendileri söylemiştir. Kaldı ki Times gazetesinin yapmış olduğu araştırma olsun, gerekse avukatlarımın yapmış olduğu araştırma olsun bu haber doğru ve ilkeli bir şekilde Times gazetesi tarafından yazılmıştır. Ancak yurt içinde yayın yapan bir gazete bunu çarpıtarak hiçbir şekilde bizimle alakası olmayan bazı yazılar yazarak bunu kamuoyu gündemine getirmiştir. Bu konuyla bizim uzaktan yakından hiçbir alakamız yok. Bu konuyla ilgili avukatlarımız görüştüm, hukuki sürece başlayacağız" şeklinde konuştu.

Babasından kalan 6 ton altının Türkiye'ye getirilmesi için başlatılan hukuki sürecin de devam ettiğini aktaran Bayrak, bugün gazete de çıkan haberin kendilerini üzdüğünü sözlerine ekledi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 6 Ton Altını Türkiye'ye Getirmek İçin Çabalayan Bayrak, Hakkında Çıkan Haberi Yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement