64. Berlin Film Festivali - Son Dakika
Güncel

64. Berlin Film Festivali

64. Berlin Film Festivali

Festival kapsamında yönetmenliğini Umut Dağ'ın yaptığı ''Risse im Beton'' adlı filmin gösterimi bugün yapılacak.

12.02.2014 18:45

Almanya'daki 64. Berlin Film Festivali (Berlinale) kapsamında yönetmenliğini Umut Dağ'ın yaptığı "Risse im Beton" adlı filmin gösterimi bugün gerçekleştirilecek.

Türk asıllı Avusturyalı  yönetmen Dağ, festivale ilişkin basın toplantılarının gerçekleştirildiği otelde filmin başrol oyuncuları Murathan Muslu ve Alechan Tagaev ile basın mensuplarının karşısına çıktı. Berlin Film Festivali'nde ikinci kez uzun metrajlı filmi gösterilen Dağ, filmde başrolde oynayan iki karaktere de eşit şekilde yer vermeye gayret ettiğini belirtti.

Filmde Ertan'ı oynayan Murathan Muslu'yu daha önce çektikleri filmlerden tanımasının kendisi için bir avantaj olduğunu anlatan genç yönetmen Dağ, filmin geçtiği çevreyi de tanıma konusunda Muslu'nun kendisine yardım ettiğini kaydetti.

Kendisinin anlam veremediği karakterler ve durumlar üzerine film yapma  konusunda motivasyonunun arttığını ifade eden Dağ, daha önce çektiği  "Kuma" filminde anne karakterini anlamadığını ve bunu beyaz perdeye yansıttığını, "Risse im Beton" filminde de "kaybolan kuşak" olarak nitelendirilen ve otoriteyi kabul etmeyen gençlerin düşüncelerini zor anladığını ifade etti.

Umut Dağ, "Karakterleri ve onların durumunu anladığımda bunları filmde izleyenlere aktarabiliyorum" dedi.

Ertan karakterini oynayan Muslu da film projesine nasıl katıldığını anlatarak, Umut Dağ'ın senaryo ile kendisinin yanına geldiğini, bunu okuduktan sonra Ertan karakterinde kendisini bulduğunu belirtti.

Mikail karakterini oynayan Alechan Tagaev de oynadığı karakterin bir bölümünün kendisine uyduğunu belirterek, film çekimlerinin başında çok heyecanlandığını, daha sonra buna alıştığını ifade etti.

Rap müziğe hayran olduğunu belirten Tagayev, rap müziktee hayatın zorluklarının ve gerçeklerin anlatıldığını kaydetti.

Tagaev, filmin sonunda baba ile oğlun buluşmasının duygusal olduğunu ifade ederek, "Son sahnede Murathan'ı babam sandım" ifadesini kullandı. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 64. Berlin Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement