7 Gencin Öldüğü Doğalgaz Faciası Davasına Onama İstemi - Son Dakika
Güncel

7 Gencin Öldüğü Doğalgaz Faciası Davasına Onama İstemi

7 Gencin Öldüğü Doğalgaz Faciası Davasına Onama İstemi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Birlik Mahallesi'nde 1 Ocak 2009'da, 7 üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiği doğalgaz faciasıyla ilgili davada ev sahibi, binanın müteahhidi, dairedeki kom...

31.10.2013 11:23

AYLİN SIRIKLI DAL - Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Birlik Mahallesi'nde 1 Ocak 2009'da, 7 üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiği doğalgaz faciasıyla ilgili davada ev sahibi, binanın müteahhidi, dairedeki kombinin bakımını yapan teknik servis yetkilisi ve dairenin kiracısına 2 yıl 6 aydan 5 yıl 10 aya kadar değişen sürelerle verilen hapis cezasının onanmasını istedi.

Başsavcılık, eski EGO Genel Müdürü İhsan Fincan ve eski BAŞKENTGAZ Genel Müdürü Veysel Karani Demir'in de arasında bulunduğu 9 sanığın beraatına ilişkin kararın da onanmasını talep etti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu davada, Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği kararın temyiz istemiyle ilgili tebliğnameyi tamamladı. Tebliğname, davaya bakacak Yargıtay 12. Ceza Dairesine gönderildi. Davayla ilgili son kararı Daire verecek.

Başsavcılığın tebliğnamesinde, facianın yaşandığı binanın müteahhidi Emre Kaan Karadağlı hakkında verilen 5 yıl 10 ay, dairedeki kombinin bakımını yapan teknik servis yetkilisi Mustafa Erdal US hakkında verilen 4 yıl 2 ay ve dairenin sahibi Cemal Özdemir hakkında verilen 3 yıl 4 ay hapis cezasının onanması istendi.

Olayda oğlu Turan Özgür Attila'yı kaybetmesi nedeniyle "müdahil-sanık" sıfatı bulunan ve olayın meydana geldiği daireyi kiralayan sanık Okşan Rabia Attila hakkında 2 yıl 6 ay hapis cezası veren yerel mahkeme, kendi çocuğunun ölmesi ve suçun işlenmesindeki özellikleri birlikte değerlendirerek, Attila hakkındaki cezayı 18 bin 200 lira adli para cezasına çevirmişti. Tebliğnamede, anne Attila hakkındaki mahkumiyet hükmünün de onanması talep edildi.

Tebliğnamede, mahkemenin soruşturma sonucunda oluşan inanç ve takdiriyle kabul ve uygulamasının suçun oluşumuna ve niteliğine uygun olduğu savunularak, yerel mahkeme gerekçesinin de hukuka uygun, yasal ve yeterli olduğu belirtildi. Bu nedenle yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun hükmün onanması yönünde görüş bildirildi.

-İhsan Fincan'ın beraatına onama talebi

Yerel mahkeme, eski EGO Genel Müdürü İhsan Fincan, eski BAŞKENTGAZ Genel Müdürü Veysel Karani Demir ile Ethem Uludağ, Haldun Aydın, Kazım Usta, Yusuf Büyük, Ferit Vanlı, Yusuf Koç ve Mehmet Levent Kuzey'in ise "olayda kusurlu oldukları tespit edilemediği" gerekçesiyle beraatına karar vermişti.

Başsavcılığın tebliğnamesinde beraat hükümleriyle ilgili yapılan incelemede, suçun yasal unsurlarının oluşmadığı belirtilerek, mahkemenin soruşturma sonunda oluşan inanç ve takdirinin, hükmün gerekçesinin, usul ve yasaya uygun olduğu, bu nedenle beraat hükümlerinin de onanması talep edildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 7 Gencin Öldüğü Doğalgaz Faciası Davasına Onama İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement