75 Yaşında Okuma-Yazma Öğrendi - Son Dakika
Güncel

75 Yaşında Okuma-Yazma Öğrendi

75 Yaşında Okuma-Yazma Öğrendi

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde oturan 66 yaşındaki Döndü Akyiğit ile 75 yaşındaki Durmuş Öz, kursa katılarak okuma- yazma öğrendi.

16.06.2013 10:39  Güncelleme: 10:50

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde oturan 66 yaşındaki Döndü Akyiğit ile 75 yaşındaki Durmuş Öz, İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nce açılan kursa katılarak okuma- yazma öğrendi.

Tarsus İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nde açılan Okuma-Yazma Kursu'nu başarıyla tamamlayan Durmuş Öz ve Döndü Akyiğit'e, sertifikalarını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir verdi. Sertifikasını alan Döndü Akyiğit, eşini 16 yıl önce kaybettiğini, hayatını 10 çocuğuna adadığını, en büyük mutluluğunun artık çocuklarının ismini yazabilmek olduğunu söyledi. Okuma- yazma öğrenmeden önce resmi evraklara utanarak parmak basma yöntemi ile imza attığını aktaran Akyiğit, herkese okuma ve yazmanın önemini anlattığını belirtip, "Okuma- yazma kursunun açılmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Gelecek nesillerinin ufkunu ve önünü açık tutuluyor olması mutluluk vericidir" dedi.

"YENİDEN GÜVEN KAZANDIM"

İki ay süren kursun ardından okuma- yazma öğrenen Durmuş Öz ise, yaşamının her anlamıyla değiştiğini vurguladı. Bu değişimin çok olumlu etkilerinin olduğunu bildiren Öz, "Bu değişim konuşmamı dahi olumlu yönde etkiledi. Özellikle hastaneye gittiğim zaman işlerimi daha hızlı yapabiliyorum. Kendime yeniden güven kazandım" diye konuştu. Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir de, ileri yaşta azimle okuma ve yazma öğrenen Durmuş Öz ve Döndü Akyiğit ile gurur duyduğunu açıkladı. - Mersin/ Tarsus

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 75 Yaşında Okuma-Yazma Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement