77. Atatürk Koşusu Yapıldı - Son Dakika
Güncel

77. Atatürk Koşusu Yapıldı

77. Atatürk Koşusu Yapıldı

77.Atatürk Koşusu gerçekleştirildi.

27.12.2012 18:41

77. Atatürk Koşusu gerçekleştirildi. Erkeklerde Ali Haydar Tekgöz, kadınlarda ise Türkan Özata birinciliği aldı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'da karşılandığı Dikmen Keklik Pınarı'nda tören düzenlendi. Düzenlenen törene Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin ve Garnizon Komutanı Korgeneral İhsan Uyar, Ankara Seymen dernekleri ile çok sayıda Başkentli katıldı.

Ankara Valisi Yüksel, 93 yıl önce Milli Mücadele'nin en önemli olayları arasında sayılan Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya geliş sürecine ilişkin bilgiler vererek, Atatürk'ün, 27 Aralık 1919'da Dikmen sırtlarında Ankaralılarla buluşmasının tarihin yeniden canlandıran bir buluşma olduğu belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gökşin ise, Ankara'da 93 yıl önce yaşanan coşkunun aynısının yaşandığını söyleyerek, Mustafa Kemal'den aldıkları emanete en iyi şekilde sahip çıktıklarını kaydetti.

Protokol konuşmalarından sonra Vali Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gökşin ve

Garnizon Komutanı Korgeneral Uyar koşunun startını verdiler.

Toplam 425 koşucunun katıldığı Atatürk Koşusu'nun 77. cisi, Dikmen Keklikpınarı'ndan başladı ve Ankara Garı önünde son buldu. Yarışmayı bitirenlere madalya ve su ikram edildi.

Yarışmada erkekler kategorisinde birinciliği 30.09'luk derecesiyle Elazığ'dan Ali Haydar Tekgöz birinciliği alırken, ikinciliği 30.27'lik derecesiyle Erdinç Ekin ve üçüncülüğü ise Muzaffer Bayram 30.31'lik derecesiyle aldı.

Kadınlarda birinciliği ise 33.53'lük derecesiyle Türkan Özata alırken, ikinciliği 35.45'lik derecesiyle Süheyla Adıyaman ve üçüncülüğü ise Şeyda Karagöz 36.04'lük dereceyle aldı.

Koşuya 59. kez katılan Altan Türkeri ve koşunun en yaşlısı Erdoğan Dulda da özel ödüle layık görüldü.

Koşuya 59. kez katılan Altan Türkeri, parkurun zor olduğunu ve arabaların yanlarından geçtiğini söyledi.

Koşuda derece alan sporculara çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından ödüller verildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 77. Atatürk Koşusu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement