8 Asırlık Cami Onarım Beklerken Çatısı Çöktü - Son Dakika
Güncel

8 Asırlık Cami Onarım Beklerken Çatısı Çöktü

8 Asırlık Cami Onarım Beklerken Çatısı Çöktü

İzmir'in Tire ilçesindeki, 15 yıl önce ibadete kapatılan, 8 asırlık tarihi Hisarlık Camisinin tavanı, bakımsızlıktan çöktü.

02.02.2015 11:43  Güncelleme: 11:51

İzmir'in Tire İlçesi'ndeki, 15 yıl önce ibadete kapatılan, 8 asırlık tarihi Hisarlık Camisi'nin tavanı, bakımsızlıktan çöktü. Kerpiç ve ahşaptan yapılmış olan caminin, son günlerdeki sağanak yağmur ve kuvvetli rüzgara dayanamadığı belirtildi.

Tire'ye 5 kilometre mesafedeki, 30 Mart'taki yerel seçimlerin ardından mahalleye dönüştürülen Hisarlık Köyü'ndeki Anadolu Selçuklu Dönemi'ne ait tarihi cami, 15 yıl önce cemaat açısından tehlikeli olduğu gerekçesiyle ibadete kapatıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait 8 asırlık tarihi cami 5 yıl önce tavan süslemelerinin çalınmasıyla gündeme geldi. Ancak, daha sonra süslemelerin Muhtar Mustafa Gökoğlu tarafından koruma altına alınıp, Tire Müzesi'ne teslim ettiğinin ortaya çıkmasıyla herkes rahat bir nefes aldı. Köyün kapatılan bu tek camisi bakımsızlıktan viran hale geldi. Köylülerin Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden gelen yetkililerin camiyi inceledikten sonra restore edeceklerini söylemelerine rağmen, yıllardır harekete geçmemesinden yakındığı kerpiç ve ahşaptan yapılmış olan caminin tavanı, son sağnak yağmur ve rüzgarlara dayanamıp, çöktü.

Hisarlık Mahallesi'nde başka cami olmadığını, bu nedenle sıkıntı çektiklerini ifade eden köylülerden Osman Özcan (49), "İbadetimizi yapmak için komşu Yuvalı Mahallesi'ne gidiyoruz. 15 yıldır köyümüzde ezan sesi yok. Cenazelerimizi bile Tire'de yıkayıp, dini vecibeleri yerine getirdikten sonra köyümüzde defnediyoruz. Ramazan aylarında ise boş duran okulu ibadet yapmak için kullanıyoruz. Köyümüzün tek tarihi camisi göz göre göre yıkıldı. Tarihimize kimse sahip çıkmadı. Cami en kısa sürede restore edilip, tekrar ibadete açılmasını istiyoruz" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 8 Asırlık Cami Onarım Beklerken Çatısı Çöktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement