ABD Başkanı Obama İtalya'da - Son Dakika
Güncel

ABD Başkanı Obama İtalya'da

ABD Başkanı Obama İtalya\'da

ABD Başkanı Barack Obama, Vatikan ve İtalya'ya yapacağı resmi ziyaretler için Roma'ya gitti.

27.03.2014 03:22  Güncelleme: 08:12

ABD Başkanı Barack Obama, Vatikan ve İtalya'ya yapacağı resmi ziyaretler için Roma'ya geldi.

Brüksel'deki Avrupa Birliği-ABD Zirvesi çerçevesindeki temaslarını tamamlayan ABD Başkanı Obama, Vatikan ve İtalya'daki temasları için dün akşam yerel saatle 21.30 sularında Roma Fiumicino Havalimanı'na ulaştı.

Havaalimanında ABD'nin Roma Büyükelçisi John Philips, Vatikan Büyükelçisi Ken Hackett ve diğer ilgililer tarafından karşılanan Obama, yoğun güvenlik önlemleri altında konaklayacağı ABD Roma Büyülelçiliği rezidansı Villa Taverna'ya geçti.

-Roma'da yoğun program-

ABD Başkanı Obama'yı, bugün yoğun bir program bekliyor.

Başkan Obama, sabah saatlerinde Vatikan'a giderek, Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus ile görüşecek. Obama, burada Papa'nın yanı sıra Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Pietro Paroli ile de bir araya gelecek.

Vatikan'ı en son 5 yıl önce 10 Temmuz 2009'da ziyaret eden ve dönemin Papası 16. Benediktus ile görüşen Obama'nın ikinci ziyaretinde ise geçen sene Benediktus'un yerine seçilen Papa Franciscus ile buluşacak.

İkilinin gündeminde, "güncel uluslararası konular ile açlık, yoksulluk, sosyal eşitsizlik ve ekonomik modeller" gibi konuların olacağı belirtiliyor.

Obama, Vatikan'daki temaslarının ardından İtalyan cumhurbaşkanlığı sarayı Quirinale'ye geçecek ve burada Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ile ikili ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Napolitano ile görüşmesinden sonra Obama, devlet konukevi Villa Madama'da İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile bir araya gelecek. İkili, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Obama resmi görüşmelerini tamamlamasının ardından tarihi ve kültürel tur kapsamında Roma'nın simge yapılarından antik amfitiyatro Kolezyum'u gezip, yetkililerden bilgi alacak.

Başkan Obama, akşam saatlerinde de konakladığı büyükelçilik rezidansında İtalya'daki ABD ve uluslararası misyon ve kuruluşlarda görev yapan Amerikalılarla bir araya gelecek.

Roma'da iki gece kalacak Obama, cuma günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gidecek.

Obama'nın kentte geçireceği 36 saat için güvenlik önlemleri de en üst seviyeye çıkarıldı. Kentin ana arterlerinde güvenlik güçlerinin sayıları artırılırken, kent ortasından geçen Tevere Nehri'nde de polis botları devriye geziyor.

ABD Başkanı'nın bugünkü temasları boyunca kullanacağı güzergahlarda polis ekiplerinin kontrolleri artarken, elektronik önlemler kapsamında da jammerların konuşlandırıldığı bildirildi. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Başkanı Obama İtalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement