ABD'de İlk Teravih Namazı Kılındı - Son Dakika
Güncel

ABD'de İlk Teravih Namazı Kılındı

ABD\'de İlk Teravih Namazı Kılındı

Başkent Washington'daki Türk toplumu ilk teravih namazını kıldı.

09.07.2013 08:05  Güncelleme: 08:33

ABD'deki Türk toplumu, ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı.

Başkent Washington'da Türk-İslam Araştırmaları Merkezi bünyesindeki Ezher Camisi'nde toplanan Türkler, ramazanı salavat getirerek ve dualar okuyarak karşıladı.

Cami imamı Mehmet Bilgin'in cemaate orucun önemini anlatmasından sonra, ramazanın ilk teravih namazı kılındı. Aileleriyle camiye gelen çocukların bazıları namaz kıldı bazıları ise oyun oynadı.

-Camide sahur ve iftar

İmam Bilgin, AA muhabirine, ramazan boyunca hergün hatim indireceklerini söyledi. Camide Türklere ve diğer milletlerden Müslümanlara hem sahur hem de iftar yemeği vereceklerini belirten Bilgin, tüm Amerikalılar için üç gün boyunca çadırda iftar düzenleyeceklerini ifade etti.

Bilgin, "Böylece, hem Müslüman hem de diğer dinlerden insanların iftarda bir araya gelmesini sağlayarak, kaynaşma ortamının oluşmasına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çadır vesilesiyle kültürümüzü daha geniş kitlelere ulaştırma fırsatımız oluyor ve diğer dinler insanlar bizim güzelliklerimize şahit olunca, Türkiyemize farlı bir açıdan bakıyorlar ve dinimizle alakalı önyargılar kırılmış oluyor. Bu vesileyle ramazanı en iyi şekilde idrak etmeye çalışıyoruz" dedi. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de İlk Teravih Namazı Kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement