ABD'de sinagogun altına gizli tünel kazan Yahudi öğrenciler serbest bırakıldı - Son Dakika
Güncel

ABD'de sinagogun altına gizli tünel kazan Yahudi öğrenciler serbest bırakıldı

ABD'nin New York kentindeki bir sinagogun altında kaçak tüneller yapıldığının ortaya çıkması büyük yankı uyandırdı. Tünellerin amacına dair mide bulandıran iddialar ortaya atılırken duruma müdahale eden yetkililer, genç Yahudilerin tepkisiyle karşılaşmıştı. Gözaltına alınan ve suçlamaları kabul etmeyen Yahudi öğrenciler kefaletsiz serbest bırakıldı.

12.01.2024 03:21  Güncelleme: 03:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin New York eyaletindeki sinagogta kaçak mahzen kazdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan Yahudi öğrenciler "kefaletsiz" serbest bırakıldı.

SERBEST BIRAKILDILAR

Brooklyn kentindeki sinagoga İsrail'den hahamlık eğitimi için gelen öğrencilerin, Brooklyn Ceza Mahkemesindeki duruşmada, suçlarını kabul etmedikleri ve kefaletsiz serbest bırakıldıkları belirtildi. New York Polis Teşkilatının (NYPD) paylaştığı bilgilere göre, yaşları 19-22 arasında değişen 9 kişi hakkındaki suçlamalar, "suç teşkil eden yaramazlık, dikkatsizce tehlikeye atma ve hükümet yönetimini engelleme" olarak sıralandı.

ABD'de sinagogun altına gizli tünel kazan Yahudi öğrenciler serbest bırakıldı

ÖĞRENCİLERİ "HAYDUT" OLARAK NİTELENDİRDİ

Tünel kazılan sinagogun bağlı olduğu Chabad Lubavitch adlı Yahudi kuruluşun Halkla İlişkiler Sorumlusu Yaacov Behrman, isimlerini verdiği öğrencileri "haydut" olarak adlandırdı.

"GEÇİT KAZARAK ENKAZI ORTADAN KALDIRDILAR"

Behrman, yazılı açıklamasında, söz konusu olayı şöyle özetledi:

"Haydut kişiler, sinagogun bitişiğinde kaçak bir mahzen için alan kazmaya çalışıyordu. Enkazları, komşu bir kuruluşa ait, yıllardır kullanılmayan boş bir araziye atıyorlardı. Tespit edilmekten kaçınmak için, kaçak mahzenden komşu mülke doğru küçük bir geçit kazarak enkazı fark edilmeden ortadan kaldırdılar. Bu haydut kişilerin, işçilerin (kazılan) bölgeyi kapatmasını engelleme çabaları, profesyonel, sorumlu ve büyük bir hassasiyetle hareket eden NYPD'nin olaya dahil olmasına yol açtı."

ABD'de sinagogun altına gizli tünel kazan Yahudi öğrenciler serbest bırakıldı

POLİSE KARŞI DURMUŞLARDI

Pazartesi günü sinagog yönetiminin, açılan mahzeni kapatmak için bir çimento kamyonu getirdiğini gören öğrenciler, beton harcını döktürmemek için işçilerin tünele geçişini engelledi. Sinagogun bulunduğu mekanı kutsal alan olarak gören ve bu alanı genişletmek için mahzen kazdıklarını öne süren grup, yönetimi protesto ederek sinagogun ahşap kaplamalarını söktü ve polise teslim olmamak için uzun süre direndi.

Yetkililerin yardım çağrısı üzerine sinagoga gelen polis, uzun süre direnen radikal öğrencileri gözaltına almak zorunda kaldı. New York medyasında çıkan haberlerde, ABD'de öğrenci vizesiyle bulunan Yahudi öğrencilerin oturumlarının iptal edilebileceği bilgisi yer aldı.

ABD'de sinagogun altına gizli tünel kazan Yahudi öğrenciler serbest bırakıldı

NE OLMUŞTU?

New York'ta Brooklyn Crown Heights 770 Eastern Parkway'de bulunan ve Yahudilerin yoğun olarak kullandığı "Chabad-Lubavitch World Headquarters" adlı sinagoga yapılan polis baskınında, binanın altında yasa dışı inşa edilmiş geçitler olduğu tespit edilmişti.

Sosyal medya hesaplarında, tünellerin Kovid-19 salgını döneminde gizlice ibadet edebilmek amacıyla veya kadınların gizlice içeri girebilmesi için kazıldığı gibi iddialar yer alırken, polis olayla ilgili soruşturma başlatmıştı. Öte yandan Amerikan medyasına yansıyan bazı haberlerde, 6 ay öncesine kadar tünellerin kazılmasıyla ilgili çalışmaların olduğu öne sürülmüştü. Sosyal medya hesaplarına yansıyan görüntülerde ise kazı yapılan bazı bölümlerde kirli ve eski yataklar ile ahşap kaplama bölümler dikkati çekmişti.

Tünellerdeki bebek arabası ve kanlı yataklar, organ kaçakçılığı ve çocuk istismarı gibi korkunç iddiaları gündeme getirdi. Sosyal medyada paylaşılan bu görüntüler infial yarattı, Amerikalılar olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını istiyor.

ABD\'de sinagogun altına gizli tünel kazan Yahudi öğrenciler serbest bırakıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de sinagogun altına gizli tünel kazan Yahudi öğrenciler serbest bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Yusuf Gümüşsoy: Müslümanlara her fırsatta saldıran güruh bakalım Yahudilere karşıda aynı tavrı sergileyeceklermi. 29 0 Yanıtla
  • Bay RİZE: Kimi kime şikayet ediolar bunların hepsi aynı 11 0 Yanıtla
  • Mahmut Küçük: Bunlar edepsizliği iyice ele aldılar birileri bunlara dur demeli artık. 10 0 Yanıtla
  • Aysun Özcan: öğrencıler soke soke alır. 2 4 Yanıtla

Advertisement