Adana'da Sağlık Çalışanlarından Torba Yasa Eylemi - Son Dakika
Güncel

Adana'da Sağlık Çalışanlarından Torba Yasa Eylemi

Adana\'da Sağlık Çalışanlarından Torba Yasa Eylemi

TBMM’de kabul edilen torba yasa, Adana’da hekim ve sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.

03.01.2014 14:30

TBMM'de kabul edilen torba yasa, Adana'da hekim ve sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Poliklinikleri önünde bir araya gelen Adana Tabip Odası (ATO) üyeleri ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şubesi üyeleri, yaptıkları basın açıklaması ile torba yasayı protesto etti. Yaptığı açıklamada torba yasa ile hekimliğin suç haline getirildiğini ifade eden Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, "Yolda, durakta veya hastane önünde birisinin başı dönse veya kaza geçirirse, bu yasayla artık hekim onun nabzını tutamayacak veya tansiyonuna bakamayacaktır. Deniyor ki acil hizmet olay yerine gelene kadar hastaya bakma 'hakkımız' varmış. Kim o acil hizmeti verecek olan peki? Yine yasayla düzenleniyor. Acil durumlara müdahale eğitimi almış asker ve polis. Yani gözünden, başından yaralı, bacağı kırık bir yurttaşa hekim yardım edemeyecek ama tıp eğitimi almamış bir asker ya da polis bu hizmeti verecek. Bir hekimin birine yardım etmesi nasıl suç olabilir? Bu nasıl hapis cezalık bir suç olabilir? Hasta bakmak rüşvet, şantaj, yolsuzluk, kaçak yapılaşma gibi bir suç nasıl olabilir? Bu torbadaki maddelerin her birisi hakkında çok şey söyledik, çok yazdık çizdik. Ama yasama erki ne yazık ki bugüne dek olduğu gibi yine bizi dinlemedi, dinlemiyor. Bu torba yasanın pek çok maddesi Anayasa'ya aykırıdır; kişi hak ve hürriyetlerine aykırıdır" dedi.

Dr. Ökten, 5 gündür hizmet üretmeyerek hukuksuz ihalelerin iptal edilmesi, sosyal haklarının verilmesi ve açlık sınırının üzerinde bir ücret talep eden Balcalı taşeron işçilerinin iş bırakma eylemini Adana Tabip Odası olarak haklarını alıncaya kadar verecekleri mücadelede desteklediklerini de sözlerine ekledi.

Eylemin ardından Dev Sağlık İş adına açıklama yapan Mustafa Hotlar, iş bırakma eylemini fiziki olarak bıraktıklarını duyurdu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adana'da Sağlık Çalışanlarından Torba Yasa Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement