Adanalı Patlama Kurbanları Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Adanalı Patlama Kurbanları Toprağa Verildi

Adanalı Patlama Kurbanları Toprağa Verildi

Cenazenin defnedilmesinin ardından Gökhan Gökbönü'nün Ceyhan İlçesi'nin Büyükmangıt Mahallesi'ndeki baba evine taziye çadırı kuruldu.

12.10.2015 17:44

Cenazenin defnedilmesinin ardından Gökhan Gökbönü'nün Ceyhan İlçesi'nin Büyükmangıt Mahallesi'ndeki baba evine taziye çadırı kuruldu. Acılı baba İsmail Gökbönü burada taziyeleri kabul ederken, eve de Türk bayrağı asıldı. Baba Gökbönü, "Allah rahmet etsin. Benden izin alarak Adana'dan arkadaşları ile birlikte Ankara'ya gitti" dedi.

MİTİNGE DEĞİL GEZMEYE GİTTİ

Gökhan'ın dayısı Cemal Arıcı ise "Yeğenim bizden izin aldı, fakat gezmek için Ankara'ya gitti, miting amaçlı gitmedi. Vefat edenler hepsi bizim kardeşimiz" dedi. Amca Mehmet Gökbönü de olay günü telefonla yeğenini aradığında bir bayanın cevap verdiğini söyleyerek, "Patlama haberini duyunca Gökhan'ı aradım. 2 kez çaldı cevap vermedi. Üçüncü kez çaldırdığımda bir bayan telefona bakarak Gökhan'ın yaralı olduğunu söyleyince Ankara'ya gittim ve hastaneye vardığımızda hayatını kaybettiğini öğrendim" diye konuştu.

CENAZE KİLİME SARILDI

Ankara'daki patlamada ölen Şebnem Yurtman'ın cenazesi Adana'nın Karaisalı İlçesi'nin Bucak Mahallesi'nde yöresel geleneklere göre kilime sarılarak mezarlığa getirilmesi dikkat çekti. Adana ve çevre illerde 'cenazenin taşınması kolay olsun' diye kefenlendikten sonra kilime sarılarak tabuta yerleştirilir. Bu şekilde mezarlığa götürülen cenaze, tabutla mezarın başına konulduktan sonra kilimden tutularak sarsmadan mezara indirilir. Mezara indirildikten sonra kilim çıkartılır, ölen kişi kefenli olarak toprağa verilir. Bazı bölgelerde ise ölen kişi kadın ise cenazeye sarılan kilim, çıkartıldıktan sonra mezarın çevresine gerilip, defin işleminin bu şekilde yapılması sağlanır.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adanalı Patlama Kurbanları Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement