Add Başkanı Çölaşan: AKP'yi İktidar Yapanlar Aynı Siyaseti Sürdürecek Erdoğansız Bir Çözüm Arıyor - Son Dakika
Güncel

Add Başkanı Çölaşan: AKP'yi İktidar Yapanlar Aynı Siyaseti Sürdürecek Erdoğansız Bir Çözüm Arıyor

Add Başkanı Çölaşan: AKP\'yi İktidar Yapanlar Aynı Siyaseti Sürdürecek Erdoğansız Bir Çözüm Arıyor

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) idari, hukuki ve mali açıdan haksız baskılara uğradığını vurgularken, "Yandaş iseniz her türlü kolaylıktan yararlanıyorsunuz. Ama sadece halkın bağışlarıyla eğitime çok önemli katkılar koyan ÇYDD bu iktidar döneminde inanılmaz baskılara hedef oldu.

23.12.2013 13:54

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) idari, hukuki ve mali açıdan haksız baskılara uğradığını vurgularken, "Yandaş iseniz her türlü kolaylıktan yararlanıyorsunuz. Ama sadece halkın bağışlarıyla eğitime çok önemli katkılar koyan ÇYDD bu iktidar döneminde inanılmaz baskılara hedef oldu. Siyasi iktidarın dernek üzerinde sürdürdüğü bu baskılara son vermesini, bağışlar üzerinden kesilen vergi cezalarının kaldırılmasını bekliyoruz" dedi.

Çölaşan, yaptığı yazılı açıklamada, ÇYDD yapılan bağışları "ticari faaliyet" olarak değerlendiren Maliye tarafından derneğe uygulanan ve 4 milyon lirayı bulan vergi cezalarının bulunduğuna dikkat çekerek, ÇYDD'nin idari, hukuki ve mali açıdan haksız baskılara uğradığını vurguladı.

-YANDAŞ İSENİZ İŞ KOLAY-

Çölaşan, ÇYDD'nin, çağdaş eğitim yoluyla, çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacı doğrultusunda çalışmalar yürüten ve imkanları kısıtlı, kız çocukları başta olmak üzere gençlere eğitim imkanı sağlayan bir sivil toplum örgütü olduğunun altını çizerken, "Ancak son yıllarda derneğe yapılan bağışları ısrarla ticari faaliyet olarak değerlendiren Maliye, vergi mahkemesinin aksi yoldaki kararına rağmen, derneğin çelenkler yoluyla aldığı bağışları ticari faaliyet sayıp vergilendirmekte, ayrıca hukukiliği tartışmalı pek çok sayıda vergi cezası kesmekte ısrar etmekte, adeta derneği mali yönden çökertmeye çalışmaktadır" dedi.

Oysa bugün pek çok "yandaş vakıf ve derneğin vergi muafiyeti kapsamına alındığının" bilindiğini savunan Çölaşan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yandaş iseniz her türlü kolaylıktan yararlanıyorsunuz. Son örnek; Başbakanın ailesine ait TÜRGEV isimli vakıf. Bu vakfa 2011 yılında vergi muafiyeti sağlanmış, Fatih Belediyesi kendi bütçesiyle yurt yaptırıp vakfa bağışlamış, şimdi vakfın üniversite kurması için YÖK yasası değiştiriliyor. "Bizden' iseniz her türlü kolaylık sağlanıyor.

Ama sadece halkın bağışlarıyla eğitime çok önemli katkılar koyan ÇYDD bu iktidar döneminde inanılmaz baskılara hedef oldu. Nedeni, "laik eğitime' katkı veriyor olması. Böyle iki yüzlü zihniyeti kınıyor, siyasi iktidarın Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üzerinde sürdürdüğü bu baskılara son vermesini, bağışlar üzerinden kesilen vergi cezalarının kaldırılmasını bekliyoruz."

-"HALKIN GÜCÜNÜ KABUL EDELİM"-

Çölaşan, açıklamasında dershaneler üzerinden başlayan, bugün rüşvet krizine dönüşen hükümeti sallayan olayları da şöyle değerlendirdi:

"Gezi ve sonrasında tüm yurda yayılan eylemlerde iktidarın baskıcı tutumu ve tabi Suriye'ye karşı yürütülen yanlış politikalar bu günleri hazırladı. Halkın gücünü kabul edelim.

Ama son olayın arkasını da görmeliyiz. AKP'yi iktidar yapanlar şimdi, "aynı' siyaseti sürdürecek Erdoğansız bir çözüm arıyor olabilirler. Erdoğan ise direnmekte, baskıları arttırmakta, iktidarda kalmak istemektedir.

Ama süreci önümüzdeki seçimlerde halkın kararlılığı, gücü ve AKP içindeki muhalefet değiştirebilir. Genel seçimlerden koalisyon çıkabilir. Koalisyonlar keyfiliği istikrar diye sunan görüşlerin aksine, ülkenin kaostan "denge' ve "demokrasi' ile çıkmasını sağlar.

Önemli olan önümüzdeki seçim sürecinin "ulusal' bir yönetimi iktidar yapacak bir geleceğe yol açabilmesidir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Add Başkanı Çölaşan: AKP'yi İktidar Yapanlar Aynı Siyaseti Sürdürecek Erdoğansız Bir Çözüm Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement