Adil Yargılamayı Etkileme Davası - Son Dakika
Güncel

Adil Yargılamayı Etkileme Davası

Adil Yargılamayı Etkileme Davası

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ve 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeğeni Nihan Atasagun'un aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı "Adil Yargılamayı Etkileme" iddiasına ilişkin açılan davanın görülmesine devam edildi.

21.02.2013 11:26

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeğeni Nihan Atasagun'un aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı "Adil Yargılamayı Etkileme" iddiasına ilişkin açılan davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında 5 sanık mazeret bildirerek katılmadı.

Duruşmaya avukat Kudbettin Kaya, Sefa Altıoğlu, ve Ergenekon tutuklusu milletvekili Mehmet Haberal'ın kardeşi Ali Haberal'ın da aralarında bulunduğu 6 tutuksuz sanık katıldı.

ESKİ VEKİL SUNGUR TANIK OLARAK DİNLENİLDİ

Duruşmada Seyfi Oktay'ın tanığı eski milletvekili Mehmet Emin Sungu tanık olarak dinlenildi. Seyfi Oktay ile eski Ergenekon mahkemesi başkanı Köksal Şengün'ün ile birlikte Ankara'da yenilen yemeğe katıldığını belirten Sungur, "Seyfi Oktay yemeğe benim de gelmem için ısrar etti. Yemekte Köksal Şengün ile tanıştım. Yemekte Seyfi Oktay bakanlığı dönemindeki çalışmalarından bahsetti. Köksal Şengün, ağır bir görevi olduğunu, sağlığının tehlikeye düştüğünü, sağlığının bu işi sonuna kadar götürmeye müsait olmadığını anlattı. Bir görev değişikliği istediğini belirtti. Bunun üzerine Seyfi Oktay, o zamanki HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek'ten kendisi için randevu alabileceğini belirtti. Yemekte Mehmet Haberal ve Gürbüz Çapan'ın tahliye edilmesi yönünde bir konu konuşulmadı." dedi.

Seyfi Oktay'ın Köksal Şengün'e görevine devam etmesi yönünde telkinde bulunduğunu belirten tanık Sungur, "Ancak Köksal Şengün Yargıtay'a üye seçilmek amacıyla HSYK başkan vekili ile görüşmek istedi." diye konuştu.

Ankara'nın ardından ikinci kez İstanbul Florya'da bir kez daha yemek yediklerini belirten Sungur, "İki yemeğin ücretlerini de Köksal Şengün ödedi" dedi. Seyfi Oktay yemek davetlerinin Köksal Şengün'den geldiğini belirtti." diye ifade verdi.Tanık ifadelerinin ardından mahkeme, duruşmayı erteledi.

(BB) - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adil Yargılamayı Etkileme Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement