Afşin'de Maden Şehidi Her Aileye 100 Bin TL - Son Dakika
Güncel

Afşin'de Maden Şehidi Her Aileye 100 Bin TL

Afşin\'de Maden Şehidi Her Aileye 100 Bin TL

2 İşçi ile Toprak Altında Kalan ve Hayatlarından Umut Kesilen 9 Kişinin Ailelerine, Sahayı İşleten Madencilik Şirketi Tarafından 100'er Bin TL'lik Yardım Yapıldı.

16.02.2011 12:02

KAHRAMANMARAŞ'ın Afşin İlçesi'ndeki Çöllolar Kömür Sahası'nda meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 2 işçi ile toprak altında kalan ve hayatlarından umut kesilen 9 kişinin ailelerine, sahayı işleten Park Teknik Elektrik Madencilik Şirketi tarafından 100'er bin TL'lik yardım yapıldı.

Afşin- Elbistan B Termik Santrali'nin kömür veren Çöllolar Kömür Sahası'nda 6 Şubat'ta meydana gelen göçükte 51 yaşındaki Yaşar Alkaya, 10 Şubat'taki ikinci göçükte ise 33 yaşındaki Ruşen Demir öldü; Jeoloji mühendisi Halil Tatlı, makine mühendisi Cuma Yıldırım, makine operatörleri Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, dozer operatörü Adnan Demir, topografçı Tuğran Gökhan, drenaj işçisi Aydoğan Polat ve Nail Yılmaz ise yaklaşık 50 milyon metreküp toprağın altında kaldı.

HER AİLEDEN BİR KİŞİYE MAAŞ

Hayatları konusunda umutlar tükenen 9 kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Ciner Şirketler Grubu bünyesindeki Park Teknik Elektrik Madencilik Şirketi, ailelere yardımda bulundu. Şirket Müdürü Şeref Göksu, her iki olaydan dolayı çok büyük üzüntü içinde olduklarını belirtirken, hayatlarını kaybeden ve toprak altında kalan ve maden şehidi olarak tanımlanan 11 kişinin geride kalan ailelere her türlü maddi ve manevi yardım yapacaklarını söyledi. Her aileden bir kişiyi çalışıyormuş gibi maaşa bağlayacaklarını da belirten Şeref Göksu, "Tabii ki burada kaybettiğimiz arkadaşlarımız bizim çalışan elemanlarımızdır zaten. Çalışan elemanımız çalışırken nasılsa, kaybedildikten sonra yine aynı şekilde bizim elemanımız. Onlara her türlü maddi ve manevi destek vereceğiz. Çocuklarının eğitim masraflarını karşılayacağız ve geride bıraktığı ailesinden bir tanesini çalışıyor gibi maaşa bağlayacağız. Elemanımızı kaybetsek bile onlar bizim elemanlarımızdır, sonuna kadar onlara desteğimiz sürecektir. Her aileye 100 bin liralık yardım yaptık ve parayı da hesaplarına yatırdık. Tabi bu parayla ölçülecek şey değil, ama geride kalanları da en azından o acıları içerisinde maddi sıkıntı çekmemesin diye öyle bir katkıda bulunduk"dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afşin'de Maden Şehidi Her Aileye 100 Bin TL - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement