Afyonkarahisar'da İgm Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da İgm Toplantısı

Afyonkarahisar\'da İgm Toplantısı

İl Genel Meclisi (İGM) haziran ayı toplantılarının 4. birleşimi yapıldı.

08.06.2017 20:17

İl Genel Meclisi (İGM) haziran ayı toplantılarının 4. birleşimi yapıldı.

Toplantıda İGM Başkanı Salih Sel, jeotermal havzalarda verimliliğin önemsenmesi gerektiğini söyledi.

Önlem alınmazsa sıkıntı yaşanabileceğini belirten Sel, "Gazlıgöl ve Yaylabağı'nda alınan su seviyeleri 85 ila 95 metre arasında düşmüş vaziyette. Eskiden 100 metreden su alıyorsak şu anda 185-190 metreden su alıyoruz. Havza iyi kullanılmadığı için belli bir süre sonra 'Harç bitti, yapı paydos' da denilebilir, Allah korusun." dedi.

Afyonkarahisar'da uygulanan tek elden su yönetimi projesinin Sandıklı'da da hayata geçeceğini belirten Sel, şöyle konuştu:

"Sandıklı'da aynı sorun var. Sandıklı'da AFJET olarak tek elden su dağıtım projesini yaptık. Projenin uygulamasına başladık. Sahaların çok iyi korunması lazım. Korunmadıktan sonra hiçbir anlamı yok. 8-10 sene sonra su gittiği anda, bütün yatırımların hepsi boşa gider. Bizim AFJET olarak özel kuyularımız var. Bizim su seviyemiz 5-6 metrede oynuyor. Bizdeki seviye kaybı, 85-95 metreler arasında değil. Özel sektör pek re-enjeksiyon kuyularına girmek istemiyor. Kuyuların açılması için büyük paralar gerekiyor."

Daha sonra İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen "116 Numaralı Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsatı"na ilişkin rapor okunarak kabul edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da İgm Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement