Afyonkarahisar'daki Patlama - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'daki Patlama

Afyonkarahisar\'daki Patlama

Bursa Valisi Şahabettin Harput ve beraberindekiler Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan piyade onbaşı Tolga Taştan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

09.09.2012 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Valisi Şahabettin Harput ve beraberindekiler Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan piyade onbaşı Tolga Taştan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Vali Harput'la İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Vedat Çolak ve İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da şehidin merkez Nilüfer ilçesi Soğukkuyu Mahallesi'ndeki evine gelerek baba Ali Taştan'a başsağlığı diledi.

Vali Harput, ziyaret esnasında gazetecilere yaptığı açıklamada patlama ile ilgili soruşturmanın büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü, acı olayı istismar etmeye çalışanlara fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi.

"Biz her zaman bir ve beraber olduğumuzu göstermeliyiz" diyen Harput, bu tip olayların tekrarının yaşanmaması için her türlü tedbirin alınacağına inandığını belirterek şunları kaydetti:

"Sevgili Tolga evladımız biz inanıyoruz ki yok olmadı, o şehit olarak cennete gitti. Biz onunla inşallah cennette buluşacağız. Bu acıya karşı dik durarak düşmanlarımızı sevindirmeden, bir kısım istismarcılara fırsat vermeden dik durmalıyız. Dün Afyonkarahisar Valisi ile görüştüm. Şu anda patlamanın olduğu bina yok ortada. Binanın olmadığı yerde insanların da normal olarak olmadığını hepimiz tahmin ediyoruz. Dolayısıyla DNA testini onun için yapıyorlar. DNA testinin 3 gün içerisinde bitmesini beklemekle birlikte bu kesin değil... Bu 3 gün olur, 4 gün olur, 2,5 gün olur ama şu anda orada hiçbirimizin 'daha çabuk çalış da işini bitir' deme imkanımız yok. Zaten ellerinden geleni yapıyorlar. Dolayısıyla metanetle bu çocuğumuzun gelişini bekleyeceğiz."

Şehidin bir yakının, "Cenazeyi ne zaman teslim alabileceğiz-" sorusunu Harput, "Maalesef gün veremeyiz. Parçalar üzerinde teker teker DNA testi yapılıyor. Netleştikten sonra gönderilecekler. Bazen zaman zaman yaşıyoruz, bu tip olaylarda karışıklıklar yaşanabiliyor. Başka acılar, karışıklıklar yaşanmaması için yarım gün önce veya sonra gelmesi bize çok fazla bir şey getirmeyecek. Daha fazla istemediğimiz sıkıntı yaşamayalım diye titizlikle çalışılıyor" diye yanıtladı.

- "Devlet çaresiz olmamalı" -

Şehidin babası Ali Taştan ise dört gündür zorlukla ayakta durduklarını, aile olarak Afyonkarahisar'a gittiklerini ancak kendileriyle yeterince ilgilenilmediğini dile getirdi.

Taştan şöyle konuştu:

"Biz kime ağlayacağız. Vatan sağolsun ama böyle vatan olacaksa olmayacak tabii. Biz Afyonkarahisar'daki valimizden hiçbir fayda göremedik. Ailemle birlikte gittik oraya. Bizi koyun gibi 200-300 kişi topladılar. Anlattı, anlattı,

'başınız sağolsun' dedi. Sonra dedi ki; 'kan verip gidin" Bir tanesi de demedi ki 'sen buraya gideceksin, sen buraya gideceksin...' Devlet çaresiz olmamalı. Sonra, 'acaba başka ülkede mi başka ilde mi yaşıyoruz' dedik kendi kendimize. Dört gündür her yerden gelenim gidenim var. Ne yapacağımı bilmiyorum."

Vali Harput ve beraberindekilerinin ziyareti, kapı önünde yapılan duanın ardından sona erdi.

Muhabir: Metin Aktaş/ Vedat Yücebaş

Yayıncı: İbrahim Uyar - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'daki Patlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement