Ağır hasarlı 3 blok saniyeler içerisinde yerle bir oldu - Son Dakika
Güncel

Ağır hasarlı 3 blok saniyeler içerisinde yerle bir oldu

Malatya'da 6 Şubat depreminden etkilenen ağır hasarlı binaların yıkımı devam ederken, Bostanbaşı Mahallesi'nde bulunan 13 katlı 3 blok patlayıcı madde ile saniyeler içerisinde yıkıldı. Yeni yerleşim alanlarının olduğu bölgede yaklaşık 1400 bina aynı şekilde patlatılarak yıkılacak.

16.09.2023 18:47

Ağır hasarlı 3 blok saniyeler içerisinde böyle yerle bir oldu

MALATYA - Malatya'da ağır hasarlı 3 blok daha patlayıcı madde kullanılarak saniyeler içerisinde yıkıldı.

6 Şubat depreminden etkilenen illerden biri olan Malatya'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürerken, 7 kat ve üstü binalar ise patlayıcı madde ile yıkılıyor. Dün dünyada ilk kez 9 bloğun aynı anda yıkımının gerçekleştirildiği kentte bugün de Bostanbaşı Mahallesi'nde bulunan 13 katlı 3 blokta patlayıcı ile saniyeler içerisinde yıkımı gerçekleştirildi.

Yeni yerleşim alanlarının olduğu bölge olan Bostanbaşı'nda yaklaşık 1400 binanın aynı şekilde patlatılarak yıkılacağı belirtilirken, bugünkü patlatma öncesi de polis ekipleri bölgeye çıkan tüm ara yol ve caddeleri yaya ve araç trafiğine kapattı.

Alınan önlemlerin ardından geri sayım yapılarak binalar büyük gürültü ile patlatılırken, bu anı izleyen site sakinleri de gözyaşlarına hakim olamadı.

Ağır hasarlı 3 blok saniyeler içerisinde yerle bir oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ağır hasarlı 3 blok saniyeler içerisinde yerle bir oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement