Ailemde Hiç Erkek Bırakmadılar" - Cox's - Son Dakika
Güncel

Ailemde Hiç Erkek Bırakmadılar" - Cox's

Ailemde Hiç Erkek Bırakmadılar" - Cox\'s

Myanmar ordusunun Arakan'a saldırısı sonucunda Bangladeş'e sığınan Lala Begum, kocası ve oğlunun öldürüldüğünü ve ailesinde hiç erkek kalmadığını söyledi.

06.12.2016 12:08

HASAN HÜSEYİN KULAOĞLU - Myanmar ordusunun Arakan'a saldırısı sonucunda Bangladeş'e sığınan Lala Begum, kocası ve oğlunun öldürüldüğünü ve ailesinde hiç erkek kalmadığını söyledi.

Evli ve 7 çocuk annesi Begum, Kutupalong bölgesinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arakan'da olaylar yaşanmadan önce huzurlu bir şekilde yaşadıklarını ifade etti.

Kocasının çalıştığını, çocuklarının yanında olduğunu kaydeden Begum, köylerinde gündelik çiftçi olarak hayatlarını devam ettirdiklerini belirtti.

Daha sonra ise Arakan'da olayların başladığını anlatan Begum, "Askerler 5 gün önce köyümüz Kerife'ye baskın yaptı. Bütün erkekleri öldürdüler. Baskın sırasında kocam Kamal Ahmet'i yakalayıp dövmeye başladılar. Askerler, kocama 'teröristler kimler?' diye soruyorlardı. Kocam ise 'teröristler kim bilmiyorum, burada terörist görmüyorum' dedi. Ben ise 'yapmayın' diye yalvardım. Bu sırada boynuma vurdular ve kocamı alıp ormana götürdüler. Kocamın boğazını bıçakla kesip öldürdüler. Cesedini ise nereye attıklarını bilmiyorum, cesedini bulamadık." diye konuştu.

18 yaşındaki oğlu İdris'in ise askerler tarafından yakalanıp hapse atıldığını aktaran Begum, hapisteki diğer kişilerin oğlunun orada öldürüldüğünü gördüğünü ve kendisine bunu söylediğini aktardı.

Kocası ve oğlu öldürüldüğünden dolayı askerlerin ailesinde hiç erkek bırakmadığını belirten Begum, şöyle konuştu: "Bende 6 kızımla beraber ormanın içerisine girerek kaçtım. Param olmadığı için nehirden kayıklarla Bangladeş'e gelemedim. Bunun yerine ormanın içerisinden 60 kilometre yürüyerek buraya geldim. Buraya sadece hayatımızı kurtarmak için geldik. Myanmar'daki zulümden dolayı artık geri gidemeyiz, burada yardımlarla geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ailemde Hiç Erkek Bırakmadılar' - Cox's - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement