Akçakale'de 970 Genç Okula Kazandırıldı - Son Dakika
Güncel

Akçakale'de 970 Genç Okula Kazandırıldı

Akçakale\'de 970 Genç Okula Kazandırıldı

Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat 'Okula Git Yevmiyeni Al Projesi' kapsamında ilçe genelinde 970 öğrencinin okula kazandırıldığını söyledi.

23.01.2015 10:49

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde düzenlenen 'Okula Git Yevmiyeni Al Projesi'nda başarılı sonuçlar elde edildi.

Okula kazandırılan gençlerin çoğunun tarlalarda çalışan ailelerin çocukları olduğunu söyleyen Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat yaptığı değerlendirmesinde şunları söyledi, "Bilindiği üzere Türkiye genelinde eğitim ve öğretimin başlama tarihi 15 Eylül'dür. Pamuk ekimi ise Ekim ayının sonu, Nisan ayının ilk haftası olmakla beraber, hasat zamanı ise eylülün ilk haftası olduğundan Eğitim ve öğretimin başlama zamanına denk gelmektedir. Bu nedenle tarım işçiliğinin başlama zamanı olduğundan yaşıtları okula giderken kendileri yaklaşık 2 ay sonra okula başlamaktadırlar. Biz bunun önüne geçebilmek için pamuk tarlasında çalışmakta olan tarım işçisi öğrenci çocuklara yönelik bu projeyi gerçekleştirdik ve şimdi bu gençlerimizi okula kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Kaymakam Fırat, proje kapsamında gençlerin okula yönelterek onlara tarlada kazandıkları kadar yevmiye ücreti verdiklerini bu sayede ailelerin de olumlu eleştirilerini aldıklarını söyledi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Akçakale'de 970 Genç Okula Kazandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement