Akçakoca'da Kuvvetli Rüzgar Nedeniyle Balıkçılar Limana Demirledi - Son Dakika
Güncel

Akçakoca'da Kuvvetli Rüzgar Nedeniyle Balıkçılar Limana Demirledi

Akçakoca\'da Kuvvetli Rüzgar Nedeniyle Balıkçılar Limana Demirledi

Düzce'nin Karadeniz'e kıyısı Akçakoca ilçesinde kuvvetli rüzgar nedeniyle balıkçılar limana demirledi. Rüzgar dolayısıyla dalga boyu 3 metreyi aşan sahil kentinde, balıkçılar hava koşullarının düzelmesini bekliyor. Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, rüzgarın etkisiyle balıkçıların yarın denize açılmaya başlayacaklarını belirtti. Sezonun palamut avcılığı zayıf başlarken, mezgit, barbun ve kalkan gibi balıkların artış gösterdiği ifade edildi.

09.10.2023 14:47  Güncelleme: 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'nin Karadeniz'e kıyısı Akçakoca ilçesinde kuvvetli rüzgar nedeniyle balıkçılar limana demirledi.

Yer yer yağmurun da etkili olduğu sahil kentinde, 5 ila 7 kilometre hızla esen rüzgar dolayısıyla dalga boyu 3 metreyi aştı.

Uyarıyı dikkate alarak limana demirleyen balıkçılar, hava koşullarının düzelmesini bekliyor.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA muhabirine, rüzgarın ilçede dün akşamdan itibaren etkili olduğunu belirterek, balıkçıların muhtemelen yarın denize açılmaya başlayacaklarını söyledi.

Sezonun palamut avcılığı açısından zayıf başladığını anlatan Karakaş, "Şu an mezgit, barbun ve kalkanda artış var. Deniz soğumadığı için hamsi piyasada Marmara destekli bulunuyor. Lüfer de çok fazla değil ama yine de bulunuyor. Mevsim şartları takip ettiğimiz kadarıyla 1 ay ileri gitmiş durumda. Denizler soğudukça avcılığın artacağını düşünüyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akçakoca'da Kuvvetli Rüzgar Nedeniyle Balıkçılar Limana Demirledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement