Akıncı Üssü Davası Gergin Başladı: Pisliğinizde Boğulacaksınız - Son Dakika
Güncel

Akıncı Üssü Davası Gergin Başladı: Pisliğinizde Boğulacaksınız

Akıncı Üssü davası gergin başladı. Şehit yakınları ve gaziler ile darbecilerin avukatları tartıştı. Bir şehit yakını darbecilere "Biz oldukça sonunda pisliğinizde boğulacaksınız." dedi.

01.08.2017 11:38  Güncelleme: 12:42

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin açılan dava başlıyor. Hain kalkışmada kilit rol üstlenen darbecilerden bazıları tek sıra halinde duruşma salonuna alınırken, sivil sözde sorumlular Kemal Batmaz, Nurettin Oruç, Hakan çiçek ve Harun Biniş'in ön sıralarda olduğu darbecilere vatandaşlar idam ipi fırlatarak tepki gösterdi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan cezaevi Kampüsündeki duruşma salonunda görülecek dava başladı. Sanıklar duruşma salonuna cezaevi bahçesinden tek sıra halinde yürütülerek getirildi. Akıncı Üssü'nden darbe girişimini yönettikleri belirtilen FETÖ'nün sivil sorumluluları Kemal Batmaz, Nurettin Oruç, Hakan Çiçek ve Harun Biniş ön sıralarda yürüdü. Sivil imamlardan sonra yürüyüş sırasında darbeci askerler yer aldı. Darbeci askerlerin yürüyeceği yolda bekleyen şehit yakınları ve gaziler, idam ipi fırlatara darbecilere tepki gösterdi. "İdam isteriz", "kahrolsun FETÖ", "vatan sana canım feda" ve "vatan bölünmez" sloganları atan müştekiler, bulundukları telin üstünden atlayarak darbecilere doğru koşmaya başladı. Polis ekipleri vatandaşları güçlükle durdurdu. Öte yandan, vatandaşların, turuncu tulum getirdikleri görüldü.


ŞEHİT YAKINLARINDAN PROTESTO

Sanıkların duruşma salonuna getirilişi sırasında Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar da darbecileri protesto etti.

Tahtadan yaptıkları mankenlere giydirdikleri tek tip kıyafetlerle darbecileri karşılayan vatandaşlar, "Teröristler tek tip kıyafetle yargılansın", "Hainlere idam istiyoruz", "Dursun bu hayasızca akın" yazılı pankartlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" yazılı dövizler taşıdı. Vatandaşlar, "Akıncı ovası, mücahitler yuvası", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Devlete uzanan eller kırılsın", "İdam isteriz" ve "Kahrolsun FETÖ" şeklinde sloganlar da attı.


DAVA GERGİN BAŞLADI

Akıncı Üssü davası gergin başladı. Şehit yakınları ve gazilerin sanık avukatlarına sinkaflı sözler sarf etmesi üzerine, sanık avukatları oturdukları masalara vurarak tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı Selfet Giray araya girerek olayla ilgili tarafları uyardı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin harekat merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin açılan dava gergin başladı. Şehit yakınları ile gazilerin sanık yakınlarına yönelik sinkaflı sözler sarf etmesi üzerine, sanık avukatları masaya vurarak tepki gösterdi.


"SONUNDA PİSLİĞİNİZDE BOĞULACAKSINIZ"

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülen dava başladı. Sanıklar, duruşma salonuna cezaevi bahçesinden tek sıra halinde yürütülerek getirildi. Davaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, şehit yakınları ve gaziler ile taraf avukatları katıldı. Kimlik tespiti ile başlayan davada polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Şehit yakınları ve gaziler ile sanıklar arasına adeta etten duvar örüldü. Şehit yakınları ve aileler sık sık sanıklara tepki gösterirken, sanık avukatlarına da sinkaflı sözler sarf etti. Bu olaylar üzerine sanık avukatları oturdukları masalara vurarak tepki gösterdi. Bir şehit yakını ise "Bizim soyumuz var oldukça, barınamazsınız, var olamazsınız, sonunda pisliğinizde boğulacaksınız." dedi.


MAHKEME BAŞKANI GİRAY ARAYA GİRDİ

Mahkeme Başkanı Selfet Giray, gerekli uyarıları yapacaklarını belirterek, "Burada Türk milleti adına, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre yargılama yapıyoruz. Acınızı, öfkenizi anlıyoruz ama bunu kaldıramayacak kişiler ayrılsınlar. Bu karşılıklı diyalog devam ederse bazılarınızı çıkarmak zorunda kalacağız. Sağlıklı bir yargılama yapabilmemiz için mahkeme düzenine herkesin uyması gerekiyor" ifadelerini kullandı. Duruşma, kimlik tespitlerinin alınmasıyla devam ediyor.


Akıncı Üssü Davası Gergin Başladı: Pisliğinizde Boğulacaksınız

Son Dakika Güncel Akıncı Üssü Davası Gergin Başladı: Pisliğinizde Boğulacaksınız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement