Akse Çamlığı'nda Kameralı ve Özel Güvenlikli Önlem - Son Dakika
Güncel

Akse Çamlığı'nda Kameralı ve Özel Güvenlikli Önlem

Akse Çamlığı\'nda Kameralı ve Özel Güvenlikli Önlem

Uşak Belediyesi, adı işlenen vahşi cinayetlerle duyulan kentteki Akse Çamlığı'nda, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla, kamera sistemi kurulup, silahlı özel güvenlikçilerin görevlendirileceğini bildirdi.

09.09.2011 13:32

Uşak Belediyesi, adı işlenen vahşi cinayetlerle duyulan kentteki Akse Çamlığı'nda, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla, kamera sistemi kurulup, silahlı özel güvenlikçilerin görevlendirileceğini bildirdi.

Uşak'ın gözde mesire yerlerinden Akse Çamlığı'da, 10 Nisan 2008 tarihinde, başı taşla ezilerek öldürülen 21 yaşındaki Elif Şen'in cesedi bulundu. Aynı yerde geçen 28 Ağustos'ta da 17 yaşındaki Arzu Çoban ve 12 yaşındaki kardeşi Zekiye Çoban vahşice katledildi.

Akse Çamlığı'nda yaşanan bu kan dondurucu olayların ardından güvenliğinin sağlanmasında güvenlik güçlerine destek olmak ve vatandaşın huzur içinde mesire yerlerinde gidebilmesi için Uşak Belediyesi de harekete geçti. Belediye, Korupark, Huzurpark, Çobançeşme Parkı ve Akse Çamlığı'nda bir süre önce düzenleme ve ıslah çalışması başlattı. Uşak Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle alınan kararla, Akse Çamlığı'na özel güvenlikçi görevlendirilmesi ve güvenlik kameraları yerleştirilmesi kararı alındı. Alınacak silahlı 8 güvenlik görevlisinin, önümüzdeki günlerde nokta ve devriye görevi yapmak üzere mesire yerinde işe başlatılacağı bildirildi.

Uşak Belediyesi'nin Bağımsız Başkanı Ali Erdoğan, Akse Çamlığı'nı eski atıl görünümünden kurtarmak için çalıştıklarını belirterek, "Burası muazzam büyüklükte doğal bir orman olma özelliğini taşıyor. Şehrin içinde böyle bir yeşil alana sahip olmak Uşak için büyük bir şans. Ancak son zamanlarda bu bölgede meydana gelen üzücü asayiş olaylarını önlemek amacıyla ormanlık alanda vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak için silahlı özel güvenlik görevlilerini çalıştırmaya başlayacağız" dedi.

Akse Çamlığı'ndaki temizlik işlerini bitirdikten sonra halkın piknik yapabilmesi için masa ve barbeküler yerleştirileceğini de ifade eden Erdoğan, "Ayrıca, çamlık içinde oluşturulan parkın elektrik tesisatı da döşenmeye başlandı. Halkımız, huzur içinde bu tesisleri kullanabilecek. Son dönemde gelişen bazı kötü olaylara tekrar mahal vermemek için Akse Çamlığı'nda güvenlik tedbirleri almaya karar verdik. Silahlı güvenlik görevlilerinin yanı sıra çamlığa kamera sistemi de kuracağız. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor ve vatandaşlarımızın parklarla ilgili görüşlerini bizlere iletmelerini istiyoruz" diye konuştu. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akse Çamlığı'nda Kameralı ve Özel Güvenlikli Önlem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement