Belediye'den Savcılık Soruşturmasına Tepki - Son Dakika
Güncel

Belediye'den Savcılık Soruşturmasına Tepki

Belediye\'den Savcılık Soruşturmasına Tepki

Zihni Aldırmaz, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkındaki çeşitli iddialarla ilgili soruşturma izni istenmesine tepki gösterdi.

06.08.2013 15:50  Güncelleme: 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkındaki çeşitli iddialarla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni istenmesine tepki gösterdi. Aldırmaz, 'medyada çıkan haberlerin ihbar kabul edilmesinin rutin olduğunu, ancak ortaya atılan iddiaların gerçek dışı ve trajikomik durumlar yarattığını' savundu.

Zihni Aldırmaz, yaptığı yazılı açıklamada, ortaya atılan iddiaların gerçek dışı olduğunu, bunların inceleme sonunda ortaya çıkacağını savunup, bunun kendi açısından memnuniyet verici bir sonuç doğuracağını söyledi.

Aldırmaz, "Şahsıma ve belediyemize zorlama suçlamalar yöneltilmiş, hatta bu konuda o kadar ileri gidilmiş ki ortaya traji komik durumlar çıkmıştır. Bunlar, Adana'ya yapılan hizmetleri karalamaya ve yapılacak hizmetlerin önünü kesmeye yönelik beyhude çabalardır. Hatırlanacağı üzere, aynı iddialar farklı ifadelerle aynı çevreler tarafından daha önce de dile getirilmiş, tamamı İçişleri Bakanlığı'nca inceleme konusu yapılmıştır. Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir siyasi hesap yapmadan, sadece Adanalı'ya en iyi hizmeti vermenin çabasında olmaya devam edeceğim" dedi.

'OTOBÜSLERİ DMO ÜZERİNDEN ALDIK'

Soruşturma konusu yapılmak istenen iddialarla ilgili tek tek değerlendirme yapan Aldırmaz, belediyenin 2011'de satın aldığı 10 adet Temsa Avenue marka otobüsün, daha önce alınan 120 adet otobüsten daha pahalıya geldiği iddiasını "Adanalı Temsa'dan Adanalıların toplu taşıma hizmetinde kullanmak için belediyemize kazandırdığımız otobüsleri Devlet Malzeme Ofisi (DMO) vasıtası ile aldık. Fiyatları devlet tarafından belirlenen bir satın alma işleminde devletin zarara uğratıldığı düşünülebilir mi?" dedi.

Kalp krizi nedeniyle ölen Genel Sekreter İsmail Hakkı Develi'nin görev süresi boyunca imzaladığı belgelerin araştırılması gerektiğine dair iddiayla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Onun adının ya da imzasının kullanılarak devlet ciddiyetine yakışmayan işlemlerin yapılması mümkün değildir. Rahmetliyi artık ebedi istirahatgahında rahat bırakmak gerektiğine inanıyorum."

'BORÇLANMAYA TÜM MECLİS DESTEK VERDİ'

Aldırmaz, Belediye Meclisi'nin Aldırmaz'a 40 milyon liralık borçlanma yetkisi verirken, CHP'li Meclis üyelerinin parti grup kararını by-pass ettiği yönündeki iddialarla ilgili olarak da şöyle tepki gösterdi:

"Meclis üyelerinin parti grup kararına uyup uymamaları kendilerini ve partilerini bağlar. Bu sadece parti içi bir durumdur.Öte yandan 40 milyon liralık borçlanma yetkisinde sadece o parti değil mecliste grubu bulunan tüm partilerin üyelerinden alınmış bir destek olduğu da ortadadır."

Aldırmaz, adını taşıyan billboard reklamları ile ilgili olarak ise " 869 mahallesi bulunan bir kentte sözü edilen panolardan sadece 11 tane bulunmaktadır" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediye'den Savcılık Soruşturmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement