Altınşehirliler Kanal İstanbul'u Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Altınşehirliler Kanal İstanbul'u Bekliyor

Altınşehirliler Kanal İstanbul\'u Bekliyor

Kanal İstanbul Projesi güzergahı üstünde olan Altınşehir’de herkes boğaz manzarası hayalini kuruyor.

09.06.2014 20:46

Kanal İstanbul Projesi güzergahı üstünde olan Altınşehir'de herkes boğaz manzarası hayalini kuruyor. Bölgede arsa ve konut fiyatlarında ciddi bir artış yaşanırken, ilçe halkı "Sadece zenginler değil, bizde deniz kenarında oturmak istiyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın proje olarak açıkladığı 'Kanal İstanbul Projesi' güzergahı üstünde olduğu kesinleşen Altınşehir'de herkes boğaz manzarası evin hayalini kuruyor. Bölgede arsa ve konut fiyatlarında ciddi bir artış yaşanırken, vatandaşlar ev ve arsalarını satma fikrine temkinli yaklaşıyor. 25 yıldır Güventepe'de oturan Kimyas Gölbaşı, proje geleceği için ailecek çok sevindiklerini belirterek, "Fakirlerde deniz kenarında oturmak istiyor. Sadece zenginler oturmasın. Boğaz manzarasını biz de görmek istiyoruz" dedi.

20 senedir bölgede kiracı olarak oturan Şaide Güner, proje açıklandıktan sonra 250 TL'ye durduğu evin kirasının 400 TL'ye yükseldiğini söyledi.

Yıllarını Altınşehir'de geçirdiğini söyleyen İsmail Demir, "Buraya geldiğimizde suyumuz, elektriğimiz yoktu. Çok çektik. Bu kadar çile çektikten sonra bu evimi ne kadar verirlerse versinler satmam. Emir versinler biz kendimiz yapalım" diye konuştu.

Demir, ev vergisini geçen sene 500 TL, bu sene de bin TL ödediğini söyledi.

"ALAN DA SATAN DA KARARSIZ"

30 senedir bölgede emlakçılık yapan Arif Aksoy, 4 senedir emlak fiyatlarıyla birlikte arsa fiyatlarının da yüzde 30-50 artış gösterdiğini söyledi. Fiyatların artmasına nazaran alan ve satan kişilerin çekimser davrandığını belirten Aksoy, "Alacak olan bölgenin ne olacağını bilmediği için almıyor, satan da belki iyi bir şey gelir diye satmıyor. Alanda satanda çok çekimser. İki tarafta çok çekimser" diye konuştu.

Vadide çim üretimi yapan Orman Mühendisi Arif Odabaş, projenin çok iyi hesap edilmesi gerektiğini savundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Altınşehirliler Kanal İstanbul'u Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement