Amaç Verimli ve Kaliteli Hizmet - Son Dakika
Güncel

Amaç Verimli ve Kaliteli Hizmet

Amaç Verimli ve Kaliteli Hizmet

Denizli Belediyesi hizmetlerde kalite ve verimin artırılması amacıyla belediye personeline hizmet içi eğitim seminerleri düzenliyor.

06.02.2012 14:10

Belediye personelinin verimliliğini arttırmak, vatandaş ile belediye arasındaki ilişkiyi kuvvetlendirmek amacıyla gerçekleştirilen hizmet içi eğitim seminerlerine, belediye bünyesinde çalışan tüm personelin katılımı sağlanarak yıl boyunca devam edecek.

Denizli Belediyesi kaliteli bir hizmet sunabilmek, personelinin verimliliğini artırmak ve vatandaşın ihtiyaçlarına en hızlı şekilde cevap vermek adına hafta sonu hizmet içi eğitim seminerleri gerçekleştiriyor. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından Hizmet İçi Eğitim Planı çerçevesinde hazırlanan seminerler yıl boyunca devam edecek. 2012 yılı için İzgören Akademi ile planlanan eğitim sürecinde belediye bünyesinde çalışan tüm personelin katılımı sağlanacak.

07 ve 28 Ocak tarihlerinde Zabıta Müdürlüğü personeline İzgören Akademi eğitmenleri İlker Kaldı, Yasemin Kaya, Ayşe Kartal, Oytun Yumşak, Erhan Özallı ve Bülent Yerlikaya tarafından verilen Etkili İletişim ve Takım Çalışması eğitimlerinin ardından tüm başkan yardımcıları ve daire müdürlerinin katıldığı ' Profesyonel Yönetim Becerileri' eğitimi de North Point Hotel'de gerçekleştirildi. İzgören Akademi eğitmenlerinden Umut Sav tarafından verilen eğitimler son derece verimli ve keyifli geçerken eğitimlerde ağırlıklı olarak doğru iletişimin kazanımları üzerinde duruluyor.

Hizmetlerin verimli ve kaliteli bir şekilde yerine getirilmesinin ancak bilgili ve eğitimli personelle mümkün olabileceğini kaydeden Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ünal, kişisel gelişim eğitimlerinin yerel yönetimlerde hizmet anlayışının gelişmesinde büyük katkısı olduğunu söyledi. Yerel yönetimlerde hizmet kalitesini yükseltmek ve insan odaklı hizmet planlamasının sağlıklı ve etkin bir biçimde sunulmasının bu tür kişisel gelişim seminerleri ile ivme kazanacağını belirten Ünal, "Hizmet kalitemizi artırmak amacıyla böyle bir hizmet içi eğitime ihtiyaç duyduk. Değişen ve gelişen hizmet anlayışı konusunda bilgi kazanmak ve bu süreçte etkili ve verimli olabilmek için gerekli bilgi, beceri ve davranışları kazanmak için eğitim seminerlerine ihtiyaç vardır. Belediyemizde personele gerekli yeterlilikleri kazandırmak için yapılan hizmet içi eğitimin önemi her geçen gün biraz daha artmaktadır. Başarılı ve daha bilinçli bir personelle gerçekleştirilmesi mümkün olan hizmetlerde tecrübe, eğitim ve inanç gereklidir. Bu eğitim ve inancı verebilmek için yapılan seminerler uygulamalarımızdan birisidir.

Personel arası ilişkiler, müdürlükler arası ilişkiler ve iletişim, vatandaş ile olan ilişkiler konularında tüm personeli kapsayacak eğitimlere geçtiğimiz hafta Zabıta Müdürlüğü personeli ile başladık. Vatandaş ve esnaf ile daha yoğun içice olan zabıta personeli etkili iletişim eğitimini tamamladı. Şimdi tüm başkan yardımcıları ve daire müdürlerinin katılımıyla 'Profesyonel Yönetim Becerileri' eğitimini gerçekleştiriyoruz. Daha sonra diğer müdürlük personellerimizin katılacağı eğitimler başlayacak. İzgören Akademi ile iyi bir başlangıç yaptık. Bundan sonra devamının geleceğine inanıyor, bu eğitimlerin faydalı olacağını düşünüyoruz" dedi.

Eğitimlerin içeriğine ilişkin bilgi veren İzgören Akademi Eğitmeni Umut Sav ise şunları söyledi. " Bu eğitimlerde iletişim, takım çalışması, yönetim becerileri, vatandaş ile iletişim kurarken nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatılıyor. Beden dilimizi nasıl kullanmamız gerektiği, kendimizi nasıl doğru ifade etmemiz gerektiği, karşımızda ki kişiyi nasıl daha etkin dinlememiz gerektiği, takım çalışmasının önemi, birimler arası ilişkilerin nasıl artırılacağı, yardımlaşmayı nasıl artırabileceğimizi konuşuyor, bunlar üzerinde duruyoruz.

Yönetim becerileri eğitiminde ise günümüz yönetim tekniklerinin nasıl kullanılacağı ve performansın nasıl artırılacağı konusunda ipuçları veriyoruz. Kaynakların daha verimli kullanılması konusunda ders niteliğinde değil de uygulamalar, tartışmalar, grup çalışmaları, bilgi ve tecrübe paylaşımları gerçekleştiriyoruz. Son derece keyifli ve verimli bir eğitim süreci geçiriyoruz. Denizli Belediyesi'ne ilin ve belediyenin yetkinliğinin ve performansının artırılması için göstermiş olduğu çabaya teşekkür ediyorum."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Amaç Verimli ve Kaliteli Hizmet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement