Anamur'da Zarar Tespit Çalışmalarına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Anamur'da Zarar Tespit Çalışmalarına Başlandı

Anamur\'da Zarar Tespit Çalışmalarına Başlandı

Anamur'da zarar tespit çalışmalarına başlandı MERSİN'in Anamur İlçesi'nde, dün gece etkili olan yağış nedeni ile sular altında kalan Ormancık Mahallesi'nde zarar tespit çalışmaları yapıldı.

24.10.2015 17:57

Anamur'da zarar tespit çalışmalarına başlandı

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde, dün gece etkili olan yağış nedeni ile sular altında kalan Ormancık Mahallesi'nde zarar tespit çalışmaları yapıldı.

KKTC'ye su gönderilen Alaköprü Barajı altında kalan Ormancık Mahallesi'nin 6 ay önce oturuma açılan yeni yerleşim yerindeki evlerde yaşanan baskınların ardından, Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk inceleme yaptı. Valilik ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ile ortak bir zarar tespiti yapılarak rapor hazırlayacaklarını ifade eden Kaymakam Cantürk, "Vatandaşa gerekli yardım yapılacak. Ormancık Mahallesi sakinlerinin korkulu rüyası istinat duvarına da baktıracağız. gerekli kontroller ve çalışmalar kısa sürede tamamlanacak" dedi.

Bütün eşyalarının sular altında kaldığını kaydeden Ormancık Mahalle sakinleri ise, bir an önce yetkililerden yardım istediklerini söyledi. Afet Koordinasyon ekibi de olay yerinde incelemelerde bulunurken, net zararın incelemelerden sonra oryaya çıkacağı kaydedildi. Anamur Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, mahallede temizlik ve su boşaltma çalışmalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: ANAMUR (MERSİN) (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anamur'da Zarar Tespit Çalışmalarına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement