Ankara Akyurt Seymenleri Sinsin Ateşi ile Büyüledi - Son Dakika
Güncel

Ankara Akyurt Seymenleri Sinsin Ateşi ile Büyüledi

Ankara Akyurt Seymenleri Sinsin Ateşi ile Büyüledi

Akyurt Seymenleri Sinsin ateşi ile büyüledi Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 96'ncı yılında Ankara Kulübü Akyurt Şubesi Seymen ekibince Cumhuriyet meydanında kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlik, düzenlenen gecede renkli görüntülere sahne oldu.

27.12.2015 11:17

Akyurt Seymenleri Sinsin ateşi ile büyüledi

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 96'ncı yılında Ankara Kulübü Akyurt Şubesi Seymen ekibince Cumhuriyet meydanında kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlik, düzenlenen gecede renkli görüntülere sahne oldu.

Seymenlerin Sinsin oyunu ile başlayan gece, Akyurt halkını büyüledi. Necip Fazıl Konferans Salonu önünde yakılan Sinsin ateşi ile birlikte davul zurna eşliğinde Akyurtlu seymenlerin Sinsin oyununa vatandaşlar da eşlik etti. Geceye Akyurt Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Taner Demiroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Özkan Demirağ, Akyurt Sanayici ve İş Adamları Derneği (AKSİAD) Başkanı Ali Tekin Çelik, Ankara Kulübü Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş gecede yaptığı konuşmada, Ankara Kulübü Akyurt Şubesi'ne her zaman ve her türlü desteğin devam edeceğini belirterek, "Seymen kültürünün Akyurt'ta bundan sonraki yıllarda da devam etmesini diliyorum." dedi. Ankara Kulübü Akyurt Şubesi Başkanı Uğur Acar da açılış konuşmasında, Akyurt Belediyesi başta olmak üzere kendilerine destek vererek yalnız bırakmayanlara teşekkür etti, "İlçemizde 2004 yılında 12 seymenimizle Akyurt Seymen ekibi olarak başladığımız bu sevdalı yolda şu anda 60 Seymen olarak faaliyet gösteriyoruz. Atatürk'ün kurduğu ve Ankara'mızın en eski, köklü kulüplerinden olan Ankara kulübü'nün Akyurt Şubesi olarak bundan sonra da bu tür etkinliklere devam edeceğiz. Akyurt'da sadece seymenliği bir oyun ekibi olarak değil, Akyurt'umuzun kültürünü yaşatarak ilçemizin gelişmesi için çalışan, vatanına, milletine saygılı birer nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Gecede, Akyurt Seymen ekibinin birbirinden güzel seymen oyunlarını ve şiir dinletisi, salonu dolduran ilçe halkına keyifli ve eğlenceli saatler yaşatırken, alkış aldı. Gecenin sonunda Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Ankara Kulübü Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan'a ilçeye yaptığı desteklerinden dolayı plaket ve çiçek verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara Akyurt Seymenleri Sinsin Ateşi ile Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement