Ankara Havalı Olimpiyat Açılışı - Son Dakika
Güncel

Ankara Havalı Olimpiyat Açılışı

Ankara Havalı Olimpiyat Açılışı

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde başlayan Özel Olimpiyatlar Türkiye 2015 Marmara Bölgesi Oyunları'nın açılış törenine katılan engelli sporcular, Ankara havaları eşliğinde göbek attı.

10.04.2015 17:29

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde başlayan Özel Olimpiyatlar Türkiye 2015 Marmara Bölgesi Oyunları'nın açılış törenine katılan engelli sporcular, Ankara havaları eşliğinde göbek attı.

Basketbol, masa tenisi ve atletizm olmak üzere üç branşta, 7 il ve ilçeden toplam 200 engelli sporcunun katıldığı Özel Olimpiyatlar Türkiye 2015 Marmara Bölgesi Oyunları'nın açılış töreni Keşan Belediyesi Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Türkiye Özel Sporcular Derneği Başkanı Mehmet Civelek, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek, oyunların hayırlı olmasını diledi.

Keşan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özcan da, oyunlara ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Keşan'ın bu tip organizasyonlara ev sahipliği yapacak kapasitede olduğunu gördüklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Türkiye Özel Sporcular Derneği Başkanı Mehmet Civelek ile Özel Olimpiyatlar Spor Direktörü Ali Üredi, katkılarından dolayı Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bahri Kantoğlu'na plaket verdi. Öğrencilerin salsa gösterisinin ardından salonda bulunan zihinsel, bedensel engelli özel sporcular ve gönüllü öğrenciler, çalınan Ankara havaları eşliğinde göbek attı. Mehmet Özcan da sporcu ve öğrencilere eşlik etti. Keşan'da 2 gün sürecek olan Marmara Bölgesel oyunlar basketbol, masa tenisi ile atletizm dalında seçmelerin yapılmasıyla start aldı.

ÖZEL OLİMPİYATLAR TÜRKİYE

Temeli 1982 yılında Prof. Dr. Hıfzı Özcan ve Sakıp Sabancı'nın önderliğinde atılan Özel Olimpiyatlar Türkiye, tüm dünyada 170 ülkeye yayılmış 225 yayın kuruluşu kanalıyla, 4,4 milyon kişiye ulaşan Uluslararası Özel Olimpiyatlar'ın Türkiye'deki tek temsilcisidir. Özel Olimpiyatlar Türkiye, zihinsel engelli bireyleri diğer bireylerle bir araya getirip, çeşitli spor dallarında düzenli eğitim ve yarışma olanakları sağlamaktadır. Bu şekilde özel sporcuların fizik kondisyonlarını, motor becerilerini ve yeteneklerini geliştirmelerine, cesaretlerini sergilemelerine, başarılarının mutluluğunu yaşamalarına, toplum ile ilişkilerini güçlendirmelerine yardımcı olmayı ve sosyal hayata katılımlarını artırmayı hedeflemektedir. - Keşanedirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara Havalı Olimpiyat Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement