Antalya Aksu Kaymakamı ve Dsi Bölge Müdüründen İnceleme - Son Dakika
Güncel

Antalya Aksu Kaymakamı ve Dsi Bölge Müdüründen İnceleme

Antalya Aksu Kaymakamı ve Dsi Bölge Müdüründen İnceleme

Antalya Aksu ilçesi Kaymakamı Aydın Ergün ve DSİ Antalya 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Aksu Çayı Taşkın Koruma inşaatında incelemelerde bulundular.

26.05.2017 14:49

İncelemelerin ardından bir açıklama yapan DSİ Antalya 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun:"Bugün Aksu Kaymakamımız Sayın Aydın Ergün, Bölge Müdür Yardımcım ve Şube Müdürlerim ile birlikte Aksu Çayı Taşkın Koruma İnşaatında incelemelerde bulunduk.

Aksu Çayı Taşkın Koruma projesi ile Aksu İlçesi dahil olmak üzere toplam 8 meskun mahal, 105 750 dekar tarım arazisi ve turizm alanları taşkınlardan korunacaktır.

Proje kapsamında Aksu Çayında, yan kollarıyla birlikte 70 km'lik kısımda sedde, taş tahkimat ve dere ıslah çalışması yapılmaktadır.

Ayrıca; proje kapsamında, 11 adet köprü ve 13 adet kavşut yapısı bulunmaktadır.

Aksu Çayına bağlanan Soğucaksu, Kargılımacun, Tehnelli, Karpuz, Küçükaksu, Kırkgeçit, Bafadan, Tatlıçay, Çobanözü, Eğriöz, Hayıtlı, Karganlı, Asar, Naneli, Kuzgun ve yan derelerinin de aralarında bulunduğu toplam 17 dere bulunmaktadır.

Aksu Çayı'nın 52 km'lik ana kolunda 43 km taş tahkimat, 47 km sedde imalatı, 11 adet köprünün 10 adedi tamamlanmıştır.

11. köprü olan Gökdere köprüsünde çalışmalar devam etmekte olup; 8 adet ayaktan 7 adetinde foraj çalışmaları, sol sahil kenar ayak perde beton imalatları tamamlanmıştır.

Bölge Müdürlüğümüz tarafından yürütülen Aksu Çayı Islahı Taşkın Koruma inşaatının % 88,84 'i tamamlanmıştır." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Antalya Aksu Kaymakamı ve Dsi Bölge Müdüründen İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement