Antalya'da Orman Yangınına Havadan ve Karadan Müdahale Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Orman Yangınına Havadan ve Karadan Müdahale Devam Ediyor

Antalya'nın Akseki ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Kuyucak Mahallesi'nde başlayan yangına toplam 450 kişilik bir ekip müdahale etti. Yangın bölgesinde ağırlıklı olarak Kızılçam ve Karaçam ağaçları bulunuyor.

16.08.2023 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Akseki ilçesinde kontrol altına alınan orman yangınında havadan ve karadan soğutma çalışmaları devam ediyor. 22 saattir çalışan orman işçileri ise yangının kontrol altına alınması ile derin bir nefes aldı.

Kuyucak Mahallesi'nde dün saat 13.45 sıralarında başlayan orman yangınının soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangına gece boyunca havanın kararması ve uçakların görevinin sonlandırılmasının ardından 8 yer ekibi, 34 arazöz, 10 su ikmal aracı, 10 ilk müdahale aracı, 5 dozer, 3 eskavatör, 2 gece görüşlü helikopter olmak üzere toplam 450 kişilik bir ekip müdahale etti. Günün ağarması ile birlikte ise ekiplere hava desteği arttırıldı. Yangına 5 helikopter ve 2 uçağı yönlendirildi.

Sabaha kadar yapılan yoğun müdahalenin ardından yangın sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Antalya, Akseki orman yangını havadan ve karadan yapılan etkin müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

Yangını söndürmek için 22 saattir aralıksız çalışan orman işçileri ise yangının kontrol altına alınması ile derin bir nefes aldı. Yorgun oldukları gözlenen işçiler ormanın içerisinde dinlendi.

Yangını söndürmek için Serik ilçesinden gittiğini belirten Veli Şahin, "Destek olmaya geldik. Akşamdan beri devam ediyordu, şuan kontrol altına aldık" dedi. - ANTALYA

Antalya\'da Orman Yangınına Havadan ve Karadan Müdahale Devam Ediyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Orman Yangınına Havadan ve Karadan Müdahale Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement