Antalya1antalya Barbaros'un Hayali Gerçek Oldu; 'akülü Araba Kanat Gibi Bir Şey' - Son Dakika
Güncel

Antalya1antalya Barbaros'un Hayali Gerçek Oldu; 'akülü Araba Kanat Gibi Bir Şey'

Antalya1antalya Barbaros\'un Hayali Gerçek Oldu; \'akülü Araba Kanat Gibi Bir Şey\'

AntalyaLI engelli Barbaros Hayrettin Ortakalaycı'nın 2 ay önce pet şişelerin mavi kapaklarıyla başlayan akülü araba hayali gerçeğe dönüştü.5 yardımseverin Deniz Feneri Derneği'ne bağışladığı ikinci el akülü araba Barbaros Hayrettin'e teslim edildi.

29.09.2011 14:27

3)engelli OĞLU İÇİN MAVİ KAPAK TOPLUYOR HABERİNE EK

BARBAROS'UN HAYALİ GERÇEK OLDU; 'AKÜLÜ ARABA KANAT GİBİ BİR ŞEY'

AntalyaLI engelli Barbaros Hayrettin Ortakalaycı'nın 2 ay önce pet şişelerin mavi kapaklarıyla başlayan akülü araba hayali gerçeğe dönüştü.5 yardımseverin Deniz Feneri Derneği'ne bağışladığı ikinci el akülü araba Barbaros Hayrettin'e teslim edildi.Oğlu için çöpten mavi kapak toplayan anne Narşah Ortakalaycı ise diğer engelliler için kapak toplamaya devam edeceğini söyledi.

Antalya'nın Muratpaşa İlçesi'nde oturan 54 yaşındaki Narşah Ortakalaycı'nın, geçirdiği trafik kazası sonrası felçli kalan 27 yaşındaki oğlu Barbaras Hayrettin için başlattığı mavi kapak mücadelesi amacına ulaştı. Oğlu için çöpten mavi kapak toplayarak akülü araba alma hayali kuran annenin hayalini İstanbul'dan 5 yardımsever gerçeğe dönüştürdü. Yardımseverlerin 'Bir Hayat Kurtar' kampanyası kapsamında Deniz Feneri Derneği'ne bağışladığı ikinci el akülü araba, Antalya'da Barbaros Hayrettin'e teslim edildi. Deniz Feneri Derneği Antalya Temsilcisi Ahmet Sargın, Barbaros'a akülü arabayı bizzat teslim etti. Anne Narşah Ortakalaycı ve Barbaros Hayrettin akülü araba yardımında bulunan ve kendilerine mavi kapak toplayarak destek olanlara teşekkür etti.

'AKÜLÜ ARABA KANAT GİBİ BİR ŞEY'

Akülü arabasına binen Barbaros Hayrettin, mutluluğunu şu sözlerle ifade etti:

"Akülü araba el, ayak değil resmen bir kanat gibi bir şey. Kimseye muhtaç olmadan birçok işini kendin yapabileceksin. Akülü araba engelliler için çok çok önemli. Ellerini tam olarak kullanamayan biri olarak benim için çok önemli. İleride ellerimi hareket ettirebilirsem, insanlara yardım etmeyi düşünüyorum. Çünkü insan engellilerin durumunu başına geldikten sonra anlayabiliyor. Ben de engellilere elimden geldiği kadar yardım etmek isterim."

ENGELLİLERİN GÖZÜ KULAĞI

Anne Narşah Ortakalaycı ise oğlu Barbaros'un kaza geçirmesinin ardından 17 aylık süreçte çok sıkıntılar çektiklerini vurguladı. Bu süreci atlattıktan sonra yaklaşık 2 ay önce pet şişelerin mavi kapaklarını toplama kararı aldığını dile getiren Narşah Ortakalaycı, "İkinci el de olsa arabamıza kavuştuk. Toplanan kapaklarla artık Barbaros'un işi bitti. Başka engelliler için bu kapakları kullanıp, yardım edeceğim. Çünkü onlar da benim oğlum gibi dışarı çıkabilsinler. Engelli aileler asla çekinmesinler. Yardımları alsınlar, asla geri çevirmesinler. Asla utanmasınlar, bunlar bizim evlatlarımız" diye konuştu.

YOLLARI DA YAPTIRACAĞIZ

Barbaros'un yaşadığı durumu haberlerde okuduktan sonra araştırma yaptıklarını ve anne Narşah Ortakalaycı ile irtibata geçtiklerini söyleyen Deniz Feneri Derneği Antalya Temsilcisi Ahmet Sargın ise, "Deniz Feneri'nin bağışçılarıyla bu aracı temin ettik ve Barbaros'a getirip teslim ettik. Dernek olarak yardımlarımız devam edecek. En azından bu araçla dışarı çıkabilmesi için apartman girişindeki yolları da yaptıracağız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya1antalya Barbaros'un Hayali Gerçek Oldu; 'akülü Araba Kanat Gibi Bir Şey' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement