Arafat Suikastın Ayrıntıları Ortaya Çıkarıldığında Anılacak - Son Dakika
Güncel

Arafat Suikastın Ayrıntıları Ortaya Çıkarıldığında Anılacak

Arafat Suikastın Ayrıntıları Ortaya Çıkarıldığında Anılacak

Hamas, eski Filistin Devlet Başkanı Arafat için yapılacak gerçek anmanın, suikastına ilişkin tüm ayrıntılar ortaya çıkarıldığında yapılacağını iletti.

11.11.2013 20:12  Güncelleme: 20:15

Hamas, eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat için yapılacak gerçek anmanın, suikastına ilişkin tüm ayrıntılar ortaya çıkarıldığında yapılacağını belirtti.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Arafat'ın suikastını soruşturan "Ulusal Soruşturma Komisyonu"nun genişletilerek, gerçek anlamda "ulusal" komisyona dönüştürülmesi talep edildi.

"Arafat'ın ölümünün birincil suçlusu İsrail'dir" denilen açıklamada, öldürme yöntemi olarak zehirin kullanılmasının "işgalcilerin" içerideki işbirlikçilerine de dikkat edilmesini gerektirdiği dile getirildi.

"Arafat için gerçek anma, suikastına ilişkin ayrıntılar ortaya çıktığında yapılacaktır" ifadelerine yer verilen açıklamada, İsrail'le yürütülen müzakerelerin bitirilmesi yönündeki tüm tutumların takdirle karşılanacağı da kaydedildi.

Yaser Arafat, 11 Kasım 2004'te Paris'teki Percy Askeri Hastanesi'nde 75 yaşında vefat etmişti. Arafat'ın eşi Süha Arafat, eşine ait kıyafetleri, incelenmek üzere İsviçre'nin Lozan kentinde bulunan bir laboratuvara vermiş, yapılan analizlerde kıyafetlerde yüksek oranda radyoaktif polonyum maddesine rastlanması üzerine Arafat'ın suikast sonucu öldürüldüğü yönündeki şüpheler artmıştı. Bunun üzerine Fransa'da görülen davada, savcının talebi üzerine Arafat'ın mezarının açılmasına karar verilmiş, yapılan incelemelerde, Arafat'ın cesedinde ve mezarındaki toprakta da radyoaktif polonyum elementine rastlandığı bildirilmişti. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arafat Suikastın Ayrıntıları Ortaya Çıkarıldığında Anılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement