DHA YURT BÜLTENİ - 20 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ - 20

DHA YURT BÜLTENİ - 20

Arazi anlaşmazlığı cinayetinde babaya beraat, oğluna 5 yıl hapisBursa'da amcası Hasan Bozkurt'u (63) öldürdüğü iddiasıyla tutuksuz yargılanan Halit Bozkurt (36) ile babası İsmail Bozkurt'un (58) yargılanması tamamlandı.

14.10.2020 15:36  Güncelleme: 17:24

Arazi anlaşmazlığı cinayetinde babaya beraat, oğluna 5 yıl hapis

Bursa'da amcası Hasan Bozkurt'u (63) öldürdüğü iddiasıyla tutuksuz yargılanan Halit Bozkurt (36) ile babası İsmail Bozkurt'un (58) yargılanması tamamlandı. Baba İsmail Bozkurt'un beraat ettiği davada oğlu Halit Bozkurt, 'meşru müdafa sonucu ölüme sebebiyet vermek' suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, geçtiğimiz yıl mart ayında Osmangazi ilçesi Dobruca Mahallesi'nde meydana geldi. Dedelerinden miras kalan arsayı paylaşmak için bir araya gelen Hasan Bozkurt ile kardeşi İsmail Bozkurt arasında tartışma çıktı. İsmail Bozkurt'un oğlu Halit Bozkurt'un da karıştığı tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Hasan ve İsmail Bozkurt kardeşler yaralandı. Yaralılardan İsmail Bozkurt, Çekirge Devlet Hastanesi'ne, Hasan Bozkurt ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Hasan Bozkurt, doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti.

Olaydan sonra gözaltına alınan Halit Bozkurt, polise silah seslerini duyup geldiğini, babası ve amcasının birbirini vurduğunu anlattı. Ancak polis, şüpheli davranışlarda bulunan Halit Bozkurt'u yeniden sorguya aldı. El svabında barut izine rastlanan Halit Bozkurt, çapraz sorguda, amcası Hasan Bozkurt'u kendisinin vurduğunu itiraf etti. Halit Bozkurt, "Babam ve amcam, dedemden kalan arasa yüzünden sürekli kavga ediyorlardı. Dün de yine kavga ederken amcam yanında getirdiği av tüfeği ile babamı vurmuş. Ben de silah sesini duyunca koşarak, gittim. Babamı yerde kanlar içinde görünce, beni de vurmasın diye yanımdaki silahla amcama doğru rastgele ateş ettim. Cinayeti babam değil, ben işledim" dedi. Bozkurt tutuklanarak cezaevine gönderilirken, babası İsmail Bozkurt tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.MAYIS AYINDA TAHLİYE EDİLDİBaba-oğul hakkında Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemi ile dava açıldı. Yapılan yargılama sırasında Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Halit Bozkurt'un 'suç vasfının meşru müdafaa olarak değişme ihtimali bulunduğu gerekçesiyle tahliye talep etti. Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliyesini reddettiği Halit Bozkurt, avukatı tarafından 8'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılan  itirazla geçtiğimiz Mayıs ayında tahliye edildi.'KURŞUNLARDAN BİRİ HALA VÜCUDUMDA'Karar duruşmasına, tutuksuz sanıklar Halit Bozkurt, babası İsmail Bozkurt, taraf avukatları Seda Tutuş, Ali Özgür Berksun ile maktulün oğlu Erdal Bozkurt ile avukatı Burcu Özcan Yıldız katıldı.  Savunmasını yapan sanık İsmail Bozkurt, Hasan Bozkurt'un kendilerini öldürmeye geldiğini belirterek, "Hasan Bozkurt bana ateş etti. Bana 4 tane kurşun isabet etti. Kurşunlardan bir tanesi halen kalçamda bulunmaktadır" dedi. Halit Bozkurt ise olayda suçu olmadığını, kendilerinin mağdur taraf olduklarını söyledi.SAVCI SANIKLARIN BERAATİNİ İSTEDİCumhuriyet savcısı, esasa ilişkin mütaalasında, sanık İsmail Bozkurt'un maktule yönelik herhangi bir eylemde bulunmaması nedeniyle beraatini, sanık Halit Bozkurt'un da öldürme kastıyla hareket etmediğinin anlaşıldığını, maktule karşı eyleminin kendisine ve bir başkasına yönelmiş gerçekleşen ve gerçekleşmesi muhakkak olan saldırıyı bertaraf etmek zorunluluğuyla hareket ettiğini belirterek sanığın beraatini istedi.SANIKLARDAN BİRİNE 5 YIL HAPİSAğırlaştırılmış yaralama suçunu işlediğini belirlenen Halit Bozkurt'a 14 yıl hapis cezası veren mahkeme heyeti, eylemin haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet ve şiddetli üzüntü altında işlediği anlaşıldığından  cezanın 7 yıla indirilmesine, yargılama sürecindeki davranışları ve cezanın sanığın geleceği üzerindeki etkileri göz önünde bulundurularak cezanın 5 yıl 10 aya indirilmesine, sanık İsmail Bozkurt'un ise beraatine karar verdi.

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLEHalil ÖZÇOBAN/ BURSA

==========================

Fuhuş için anlaştığı kadını öldüren sanığa 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimiyle 15 yıl hapis

Bursa'da fuhuş için anlaştığını öne sürdüğü Nazan Kırkgöz'ü (30) boş arazide tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Yusuf Mıcık (55), 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimiyle 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Olay, geçen yıl haziran ayında, Osmangazi ilçesi Altınova Mahallesi'nde meydana geldi. Yusuf Mıcık, iddiasına göre Nazan Kırkgöz ile fuhuş için anlaştı. İkili, Mıcık'a ait otomobille boş araziye gitti. Yine Mıcık'ın iddiasına göre, boş arazide ilişkiye girmek istemediğini söylediği Nazan Kırkgöz, otomobildeki cep telefonunu alıp, kaçmaya başladı. Yusuf Mıcık da belinden çıkardığı tabancayla Nazan Kırkgöz'a ateş etti. Karnından ve göğsünden vurulan kadın kanlar içinde kalırken, Mıcık otomobile kaçtı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri, Nazan Kırkgöz'ün cansız bedenini buldu. Evinde yakalanan Yusuf Mıcık, sevk edildiği adliyede tutuklandı.Bursa 14'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek' suçundan yargılanan 5 çocuk babası Yusuf Mıcık, karar duruşmasına tutuklu bulunduğu Bursa E Tipi Cezaevi'nden SEGBİS ile katıldı. Taraf avukatları ise salonda hazır bulundu. 'BERAATİMİ İSTİYORUM'Cumhuriyet savcısının müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istediği tutuklu sanık Yusuf Mıcık, son sözünde, "Kaza sonucu oldu. Nazan'ı öldürmek istemedim. Üzgünüm, beraatimi istiyorumö dedi.15 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDIMahkeme heyeti, Yusuf Mıcık'ı önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından da cezayı 'haksız tahrik' indirimiyle 18 yıla, 'iyi hal' indirimiyle de 15 yıla indirdi.

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLEHalil ÖZÇOBAN/ BURSA

===========================

ANTALYA'DAKİ BIÇAKLI KAVGAYLA İLGİLİ GÖZALTINA ALINAN KİŞİNİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Antalya'da kaza sonrası bıçaklı kavga: 1 ölü, 5 yaralı (2)'BIÇAĞIMI ÇIKARTIP ÖNÜME GELENE SALLADIM'

Antalya'da, trafik kazasının ardından çıkan bıçaklı kavgada Oğuzhan İzmirlioğlu'nun yaşamını yitirmesi, 5 kişinin de yaralanmasının ardından gözaltına alınan şüpheli Azmi A. (26), polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Azmi A.'nın polisteki ifadesinde, "Kardeşimle birlikte gidiyorduk. Park halindeki araca çarptık. Esnaf olduğumuzu söyledik, kendi aramızda halledelim, dedik ancak bize saldırdılar. Dayak yiyince kendimi korumak için bıçağımı çıkartıp önüme gelen salladım. Fark etmeden kardeşimi de bıçaklamışım" dediği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ-------------- Emniyet Müdürlüğü dış plan görüntüŞüphelinin polisler arasında emniyetten çıkışıPolis aracına binmesiAracın adliyeye gidişiAdliye dış plan görüntü

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

==========================

FETÖ'nün mali işler sorumlusu Edirne'de yakalandı

Bursa'da polis ve MİT ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda FETÖ/PDY silahlı terör örgütünde mali konularda üst düzey sorumlusu olduğu belirtilen A.G., yurt dışına kaçarken Edirne'nin Keşan ilçesinde yakalandı. Operasyonda A.G.'nin eşi P.Ö.G. ile A.G.'ye yardım ettiği belirlenen T.A. da gözaltına alındı.Bursa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri ile MİT Bursa Daire Başkanlığı ekipleri, FETÖ/PDY üyesi olduğu belirlenen ve örgüt adına himmet, kurban ve bağış adı altında toplanan paraları örgüte aktardığı, örgüt içerisinde mali konularda üst düzey sorumlu olduğu öğrenilen A.G.'nin yurt dışına kaçacağı yönünde ihbar aldı. TEM ve MİT ekipleri, şüpheli A.G.'yi teknik takibe aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda A.G'nin Edirne'de olduğunu ve yurt dışına kaçmaya çalıştığını belirleyen ekipler A.G.'nin Keşan'da kaldığı adrese baskın düzenledi. Yapılan baskında A.G. ve yurt dışına kaçmasına yardım eden T.A. gözaltına alındı. Aynı saatlerde A.G.'nin 11'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nce hakkında arama kararı çıkarıldığı eşi P.Ö.G. de Nilüfer ilçesindeki evinde yakalanarak, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Gözaltına alınanlardan T.A. ifadesinin ardından serbest bırakılırken, FETÖ/PDY üyesi A.G. ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. A.G.'nin adliyedeki işlemleri devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ - 20 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement