Arazi Cinayetine Ömür Boyu Hapis İstemi - Son Dakika
Güncel

Arazi Cinayetine Ömür Boyu Hapis İstemi

Arazi Cinayetine Ömür Boyu Hapis İstemi

Adana'da iki kişiyi öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan H.S.(67) hakkında iki kez ömür boyu hapis cezası istendi.

25.06.2013 10:58  Güncelleme: 11:18

Merkez Sarıçam İlçesi Cihadiye Köyü'nde oturan H.S. ile Mehmet Güder, bitişik tarlalarında sınır kayması yüzünden mahkemelik oldu. Dava sürerken H.S., oğlunun borçlarından dolayı tarlasını satmak istedi, ancak müşteri bulup, paranın yarısını da almasına rağmen davadan dolayı arazi üzerinde şerh bulunduğu için satışı gerçekleştiremedi. Şerhin kaldırılması için Mehmet Güder ile konuşup, anlaşmak isteyen H.S. bunun için tanıdıkları Selahattin Büyülü'den de yardımcı olmasını istedi.

Köylüler konuşup, sorunlarını çözmek için Mehmet Güder'in avukatı Nursel Ünal'ın hukuk bürosunda buluştu. H.S., "Tarlayı sattım parasının yarısını aldım, şerhi kaldırın, yoksa beni öldürecekler. Bir saat zamanım var" dedi. Bu kadar kısa sürede bunun mümkün olmadığı söylenince de üzerindeki tabancayı çıkartan H.S., "Ben öleceğime siz ölün" diyerek önce Mehmet Güder'e, kaçarken de Selahattin Büyülü'ye ateş etti. Sonra da bir sokak arkada bulunan adliyeye giderek teslim oldu. Cihadiye Köyü'nün eski muhtarı olan H.S., tutuklandı.

Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanıp, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, sanık H.S. hakkında 'kasten 2 kişiyi öldürmek' suçundan 2 kez ömür boyu hapis cezası istendi. İddianame kabul edilirse, sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arazi Cinayetine Ömür Boyu Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement