Arnavutluk'un Bağımsızlığının 100. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Arnavutluk'un Bağımsızlığının 100. Yıl Dönümü

Arnavutluk\'un Bağımsızlığının 100. Yıl Dönümü

Arnavutluk'un bağımsızlığının 100.yıl dönümü etkinlikleri kapsamında başkent Tiran'a, Kosova'nın bağımsızlığının sembol isimlerinden Adem Yaşari ile ülkenin sembolü "çift başlı kartal" heykelleri dikildi.

27.11.2012 20:07

Arnavutluk'un bağımsızlığının 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında başkent Tiran'a, Kosova'nın bağımsızlığının sembol isimlerinden Adem Yaşari ile ülkenin sembolü "çift başlı kartal" heykelleri dikildi.

Başken Tiran'da "çift başlı kartal" heykelinin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene, Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa'nın yanı sıra Kosova, Makedonya, Karadağ'dan da Arnavut temsilciler katıldı.

Törende konuşan Başbakan Berişa, "Tıpkı bu kartal gibi özgürce uçup yükseklere çıkacağız" ifadelerini kullanarak, bugün tüm Arnavutlar'ın özgürce yaşama hakkına sahip olduğunu söyledi.

Tiran Belediye Başkanı Lulzim Başa da "yüzyıllarca hiç kimsenin bu kartal simgesini yok edemediğini, bugün burada Arnavut ulusunun sembolü haline gelmiş bu kartalı onurlandırmak için toplandıklarını" kaydetti.

Başkent Tiran'ı süsleyecek olan 16 ton ağırlığında, 6 metre en ve 6 metre boyundaki çelik kartal heykelinin tüm masrafları, Makedonya'da yaşayan Arnavut iş adamı Lazim Destani tarafından karşılandı.

-Adem Yaşari'nin de heykeli dikildi-

Arnavutluk'un bağımsızlığının 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Tiran'da, Kosova'nın bağımsızlığının sembol isimlerinden Adem Yaşari'nin heykelinin açılışı da yapıldı.

Buradaki açılış törenine, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Kosova Meclis Başkanı Yakup Kraşniçi ve Tiran Belediye Başkanı Başa'nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Sali Berişa, burada yaptığı konuşmada da "bu heykelle efsane komutan Adem Yaşari'yi onurlandırdıklarını", Yaşari'nin tüm Arnavutlar'ın kalbinde olduğunu söyledi. "Adem Yaşari, özgürlük adında fedakarlıkların sınır tanımadığını tüm dünyaya gösterdi" diyen Berişa, Yaşari'nin vizyonu olan "Arnavut ulusların birleşmesi" doğrultusunda çalışacaklarını vurguladı.

Muhabir: Tiran- Kayhan Gül

Yayıncı: Serkan Fidan - TİRAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arnavutluk'un Bağımsızlığının 100. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement