Aşık Şenlik, Ölümünün 100.yılında Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Aşık Şenlik, Ölümünün 100.yılında Mezarı Başında Anıldı

Aşık Şenlik, Ölümünün 100.yılında Mezarı Başında Anıldı

Halk Ozanı Aşık Şenlik, ölümünün 100.yılında mezarı başında anıldı.

01.11.2013 10:06

Halk Ozanı Aşık Şenlik, ölümünün 100. yılında mezarı başında anıldı. Aşık Şenliğin mezarı başında dua okunurken, 'Can sağ iken yurt vermeyiz düşmana' isimli şiiri minik bir öğrenci tarafından okundu.

Ünlü Halk Ozanı Aşık Şenlik, ölümünün 100'ncü yılında çeşitli etkinliklerle anıldı. Ardahan Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Ardahan Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen anma etkinliklerine, Vali Seyfettin Azizoğlu, Ardahan Üniversitesi Rektörü Ramazan Korkmaz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Çıldır Kaymakamı Alparslan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Oktay Bulduk, Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün, Aşıkşenlik Belediye Başkanı Mülazim Karaçay ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Seyfettin Azizoğlu yaptığı konuşmada, "Bu gün burada toplanan sizler, kahramanlar diyarında yaşayan insanlarsınız. Kendinizle ne kadar övünseniz azdır, çünkü sizler tarihe damgasını vurmuş Aşık Şenlik'lerin torunlarısınız. Biz, ancak böyle kahramanları yaşattıkça yaşarız. Bu kahramanları unutmadığımız sürece, kökümüze bağlı kaldığımız sürece varlığımızı devam ettireceğiz. Ne zaman bizi kökümüzden koparırlarsa, o zaman biz, biz olmaktan çıkarız. Bizim burada ki en büyük kökümüz de Aşık Şenlik babadır. Aşık Şenlik gibi bir değere sahip çıkmak, ona bağlılığımızı ifade etmek ve onu yaşatmak aynı zamanda kendimizi yaşatmak demektir. Bu sene 100'ncü ölüm yıl dönümü olan Aşık Şenliğ'i bütün dünyaya tanıtmak üzere kapsamlı bir etkinlik hazırlıyoruz. Gerek Ardahan'da, gerekse İstanbul'da devam edecek etkinliklerimizle Aşık Şenliğ'e yakışır bir anma gerçekleştireceğiz" dedi.

Vali Azizoğlu'nun konuşmasının ardından protokol ve vatandaşlarla birlikte İl Müftüsü Aytekin Yılmaz dua etti. Daha sonra Aşık Şenlik'in mezarı ziyaret edilerek, karanfiller bırakıldı. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aşık Şenlik, Ölümünün 100.yılında Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement