Asil Nadir'e Ret - Son Dakika
Güncel

Asil Nadir'e Ret

Asil Nadir\'e Ret

Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir'in cezasının kalan kısmını Türkiye'de çekebilmek için yaptığı başvurunun İngiltere tarafından reddedildiğini yazdı.

31.05.2013 12:10  Güncelleme: 12:38

Tımes Gazetesi, Londra'da Belmarsh Cezaevi'nde yatan Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir'in cezasının kalan kısmını Türkiye'de çekebilmek için yaptığı başvurunun İngiltere tarafından reddedildiğini yazdı.

Gazetenin 'Nadir'e hapis cezasının geri kalan kısmını Türkiye'de çekemeyeceği söylendi' başlıklı haberine göre İngiltere Adalet Bakanı Chris Grayling, kendi şirketi Polly Peck'i 30 milyon sterlin dolandırma suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Asil Nadir'in Türkiye'ye dönüşünde İngiliz mahkemelerinin verdiği hapis cezasını tamamlamayacağı endişesiyle red cevabı verdi. Asil Nadir'in KKTC'den İngiltere'ye gelmeden hemen önce ve geldikten sonra yakından izleyen Times gazetesi bu kararın Woolwich yakınlarındaki Belmarsh Cezaevinde yatan 71 yaşındaki Asil Nadir için acı bir darbe olacağını yazdı. Haberde 17 yıl KKTC'de kaçak yaşadıktan sonra 2010 yılında İngiltere'ye dönen Kıbrıslı Türk iş adamının, 10 yıllık cezasının üzerine altı yıl daha hapis yatmamak için yatırımcılara 5 milyon sterlin tazminat nakit ödediği yazıldı. Times, 1980'li yıllarda İngiltere'de şimdi iktidarda olan Muhafazakar Parti'ye 400 bin sterlinden fazla bağışta bulunan Asil Nadir'in İngiltere'ye döndükten sonra 28 yaşındaki eşi Nur Nadir ile Londra'nın lüks bir semtinde yaşadığına değindi ve mahkemeye hiç mal varlığı ve geliri olmadığını söyleyen Kıbrıslı Türk iş adamının yalancılıkla suçlandığını kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Asil Nadir'e Ret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement