Aslan ve Özenç'den Besob'a İade-i Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Aslan ve Özenç'den Besob'a İade-i Ziyaret

Aslan ve Özenç\'den Besob\'a İade-i Ziyaret

BESOB Başkanı Mesut Aşanel, Aslan ve Özenç'e ziyaret için teşekkür ederek esnaf teşkilatına verilen destek dolayı memnun olduğunu belirtti.

19.09.2012 13:22

Ahilik haftası dolayısıyla Vali Yardımcısı Abdullah Aslan ve Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç BESOB Başkanı Mesut Aşanel'e iade-i ziyarette bulundu. BESOB Başkanı Mesut Aşanel, Aslan ve Özenç'e ziyaret için teşekkür ederek esnaf teşkilatına verilen destek dolayı memnun olduğunu belirtti.

Ziyarette BESOB Başkan vekilleri Necdet Erkan ,Kazım Avcı, Yönetim kurulu üyeleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Burhanettin Ayabeyoğlu ve Merkez Oda Başkanları hazır bulundu.

Başkan Aşanel Ahilik 13. – 19. yüzyıllar arasında Anadolu' da yaşayan halkın sanat ve meslek alanında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir.

Aşanel, iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin yardım severliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzen olan Ahilik, Ahlak, Eğitim, Bilim, Teşkilatlanma, Kalite, standart, Üretici,Tüketici ilişkisi denetim konularda yaşadığı dönemin toplumsal yapısını düzenlemiş ve yeterli olmuş bir sistemdir.

Ahilik Türklere özgü milli bir kuruluş olarak ortaya çıkmış, Türklerin Anadolu' da kök salması ve tutunmasında önemli bir rol oynamıştır.Türk Esnaf ve Sanatkarları bugünde toplumsal barışın, Milli Birlik ve Beraberliğin sağlanmasında sorumluluğunu devam ettirmektedir. Milletler, tarihlerindeki köklü, sağlam kültürler ile geleceğe umutla bakarlar. Şanlı tarihimizdeki Ahilik Kültürü asla vazgeçemeyeceğimizi ve gelecek kuşaklara aktaracağımız bilinmelidir şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aslan ve Özenç'den Besob'a İade-i Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement