Aslı'nın Ailesinden Tepki - Son Dakika
Güncel

Aslı'nın Ailesinden Tepki

Aslı\'nın Ailesinden Tepki

Aslı Nemutlu'nun ailesi, Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'a verilen hak mahrumiyeti cezasının kaldırılmasına tepki gösterdi.

19.05.2013 11:53  Güncelleme: 09:26

Erzurum'da 12 Ocak 2012 günü Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken tahta kar perdelerine çarparak yaşama veda eden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ailesi, Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'a verilen hak mahrumiyeti cezasının kaldırılmasına tepki gösterdi. Başkan Özer Ayık'ın yurt dışında olmasının gerekçe olarak gösterildiğini belirten baba Ahmet Metin Nemutlu, "Ayık, yurt dışında olmasaydı suçlu mu bulunacaktı? Olayda demek ki tek suçlu benim kızım. Bilerek gitti kar perdelerine çarptı" dedi.

Konaklı Kayak Merkezi'nde yapılacak Alp Disiplini yarışmasına katılmak için İstanbul'dan gelen milli kayakçı Aslı Nemutlu, 12 Ocak 2012 günü Bayanlar Süper G pistinde antrenman yaparken, tahta kar perdelere çarparak öldü. Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'a, Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Ceza Kurulu tarafından 3 ay hak mahrumiyeti cezası verildi. Başkan Ayık karar üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Müdürlüğü Tahkim Kurulu'na itiraz etti. Tahkim Kurulu tarafından incelenen itiraz Ayık lehine sonuçlarak hak mahrumiyeti cezası kaldırıldı. Kararda şöyle denildi:

"Olayın meydana geldiği ve birden fazla takım sporcusunun antrenman yapmasına uygun olmadığı belirtilen kayak pistinin doğrudan Kayak Feredasyonu'nun sorumluluğunda olan bir pist olmadığı, ayrıca olay tarihinde halka açık olduğu belirtilen pistte yapılan antrenman sırasında, gerekli önlemlerin pistten sorumlu idari makamlar ve kulüp yetkilileri tarafından alınması gerektiği, dosya içerisinde olay tarihinde yurt dışında bulunduğu anlaşılan TKF Başkanı'nın olaya ilişkin kazanın meydana gelmesine neden olacak bir kusur ve ihmalinin bulunduğu konusunda sorumluluğunu gerektirecek kesin, inandırıcı deliller, somut bilgi ve belgeler bulunmadığı anlaşıldığından bu nedenle hak mahrumiyeti cezasın kaldırılmasına."

'TEK SUÇLU BENİM KIZIM MI?'

Tahkim Kurulu'nun hak mahrumiyeti cezasını kaldırmasını değerlendiren Aslı'nın babası Ahmet Metin Nemutlu, Ayık'ın Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde taksirle ölüme neden olmak suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılandığını anımsattı. Başkan Ayık'ın Aslı'nın öldüğü sırada yurt dışında olması nedeniyle tahkim kurulunun cezayı kaldırdığını kaydeden baba Nemutlu, hak mahrumiyeti cezasının itirazını, tahkim kurulunun 7 ay görüşmesine bir anlam veremediklerini belirtti. Baba Nemutlu şunları söyledi:

"Bir Federasyon Başkanı hakkında Merkez Ceza Kurulu'nun verdiği 3 ay hak mahrumiyeti cezasının itirazı 7 ayda mı görüşülür? Bir dava neden bu kadar sürüncemeye bırakılır? Amaç, kamuoyunun olayı unutmasını sağlamak, ardından da sessiz sedasız verilecek karara oluşabilecek tepkilerin önüne geçmek midir? Spor Bakanı Suat Kılıç'ın talimatıyla Ceza Kurulu'na sevkedilen Özer Ayık 3 ay hak mahrumiyeti cezası almıştı. Bu ceza Ayık'ın başkanlığının düşmesi anlamına geliyordu. Kararda gerekçe ise Özer Ayık'ın yurtdışında bulunması. Bu karara göre bir kurumun başındaysanız ve o kurumun ihmali de gerekçeli kararda sabit bulunmasına rağmen, siz yurtdışında olduğunuz takdirde kurtuluyorsunuz. İşte ülkemizden bir hukuk manzarası. Ayık yurtdışında olmasaydı o zaman suçlu mu bulunacaktı? Olayda demek ki tek suçlu benim kızım. Bilerek gitti kar perdelerine çarptı. Bizim de aile olarak, davayı Avrupa İnsan Hakları ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşıma düşüncemiz var." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aslı'nın Ailesinden Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement