Aslıyüce: "Tarihin Mutlu ve Izdıraplı Sayfalarını İnsan Yazdı" - Son Dakika
Güncel

Aslıyüce: "Tarihin Mutlu ve Izdıraplı Sayfalarını İnsan Yazdı"

Aslıyüce: "Tarihin Mutlu ve Izdıraplı Sayfalarını İnsan Yazdı"

Hoca Ahmed Yesevi Vakfı Başkanı Erdoğan Aslıyüce, "Tarihin mutlu ve ızdıraplı sayfalarını insan yazmıştır.

21.09.2015 12:17

Hoca Ahmed Yesevi Vakfı Başkanı Erdoğan Aslıyüce, "Tarihin mutlu ve ızdıraplı sayfalarını insan yazmıştır. Medeniyetlerin doğuşu ve çöküşü insanın eseridir" dedi.

Aslıyüce, üniversiteli gençlerin oluşturduğu Milli Mefkure Birliğinde "Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi ve Beşeri İlişkiler" konusunda konferans verdi.

Dünyada insan olmasaydı tarih ve medeniyetlerin de olmayacağını anlatan Aslıyüce, şöyle konuştu: "Tarihin mutlu ve ızdıraplı sayfalarını insan yazmıştır. Medeniyetlerin doğuşu da çöküşü de insanın eseridir. O halde her şeyin temeli insandır. Bundan dolayı fikir ve siyaset akımlarının asıl özellikleri insana bakış açılarını ortaya çıkar. Resmi kurumların ve kuruluşların dışında kalan bağımsız olarak işleyen sosyal, ekonomik, kültürel, hukuki ve çevreci amaçlar doğrultusunda çalışan sivil toplum kuruluşlarını iki ana başlık altında ifade edebiliriz.

1) Kitle teşkilatları: Odalar, sendikalar. 2) Gönüllü kuruluşlar: Vakıflar, dernekler. Her iki başlıkta ifade etmeye çalıştığımız kuruluşlar üye veya çalışan kadrolarını gönüllük esasına göre oluşturur."

Vakıf ve derneklerin kar amacı gütmeyen, varlıklarını bağışlar ve üyelik aidatlarıyla devam ettiren kuruluşlar olduğunu anlatan Aslıyüce, "Sivil toplum kuruluşları (STK) bağımsız oldukları zaman mensuplarını iyi ve güzele yönlendirir. Ancak, günümüzde STK'ların büyük bir kısmı güdümlü bir yapılanma içerisinde belli bir merkeze bağlı çalışmaktadır" ifadelerini kullandı.

Aslıyüce, STK'ların yöneticilerinin vazgeçilmezlerinin başında, mensupları olan insanların ihtiyaçlarının neler olduğunu bilmeleri geldiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"1) İnsanın fizyolojik ihtiyaçları: Beslenme, Korunma

2) İnsanın psikolojik ihtiyaçları: Kendine güvenme ihtiyacı, Başkalarınca beğenilme ihtiyacı, Başkalarınca sevilmek ve sevmek ihtiyacı, Mensubiyet ihtiyacı, Bir şey meydana getirme ihtiyacı, Mühim insan olma ihtiyacı.

3) İnsanın manevi ihtiyaçları: İnanma ve inancını yayma ihtiyacı, Yücelme ihtiyacı."

Erdoğan Aslıyüce, beşeri ilişkilerin kısaca insanların dostluğunu kazanmak için ortaya konan bir kaideler manzumesi" olduğunu sözlerine ekledi.

Aslıyüce'nin konferansını çok sayıda üniversite öğrencisi dinledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aslıyüce: 'Tarihin Mutlu ve Izdıraplı Sayfalarını İnsan Yazdı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement