Aşti'de Bayram Yoğunluğu Başladı - Son Dakika
Güncel

Aşti'de Bayram Yoğunluğu Başladı

Aşti\'de Bayram Yoğunluğu Başladı

Ankara’nın Türkiye’ye karayolundan açılan kapısı Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi’nde (AŞTİ), Ramazan Bayramı öncesinde yoğunluk yaşanıyor.

14.07.2015 14:54

Ankara'nın Türkiye'ye karayolundan açılan kapısı Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi'nde (AŞTİ), Ramazan Bayramı öncesinde yoğunluk yaşanıyor.

Bayram tatilinin 4 güne çıkarılmasını ve havaların ısınmasını fırsat bilen Başkentlilerin, tatil yörelerine ve memleketlerine gidişi nedeniyle AŞTİ'de günlük yolcu kapasitesi 100 bine ulaştı. Biletlerin günler öncesinden satılması  nedeniyle otobüs firmaları sefer sayılarını artırırken, AŞTİ de bu süreçte on binlerce insanın ilk veya son uğrak noktası oluyor. Bayram tatilini değerlendirmek isteyenler, bavulları ve çantalarıyla bindirme peronlarını dolduruyor.

AŞTİ'de, yoğunluk nedeniyle bayram öncesinde temizlik, güvenlik, trafik gibi konularda tüm önlemler alındı. AŞTİ Başmüdürlüğü, yolculardan gelen şikayetler doğrultusunda denetimlerini artırdı.

AŞTİ yetkilileri, özel güvenlik birimlerine, bayram öncesinde ve bayram süresince daha duyarlı olmaları talimatı verirken, otobüs firmalarını da sefer yoğunluğu nedeniyle kalkış saatlerinde gecikme yaşanmaması için uyardı.

BAYRAMLARDA ORTALAMA YOLCU SAYISI 100 BİNE ULAŞIYOR

AŞTİ'de bayramlarda giriş-çıkış yapan otobüs sayısı 1900'e, ortalama yolcu sayısı da 100 bine ulaşıyor. Yolcularını uğurlamaya gelenler veya karşılamaya gelenlerle birlikte insan sirkülasyonu da katlamalı olarak artış gösteriyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aşti'de Bayram Yoğunluğu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement