Atatürk Havalimanı'nda İşitme Engelliler Sorun Yaşamayacak - Son Dakika
Güncel

Atatürk Havalimanı'nda İşitme Engelliler Sorun Yaşamayacak

Atatürk Havalimanı\'nda İşitme Engelliler Sorun Yaşamayacak

Atatürk Havalimanı'nda İşitme Engelliler Federasyonu işbirliğiyle TAV çalışanları "Engelsiz Havalimanı" eğitimine başladı.

15.10.2012 14:05

Atatürk Havalimanı'nda İşitme Engelliler Federasyonu işbirliğiyle TAV çalışanları "Engelsiz Havalimanı" eğitimine başladı. Bu amaçla yapılan imza töreninde konuşan Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ali Bakoğlu, engellilere acımamamız gerektiğini belirterek, "Ancak onların haklarını da mutlaka yerine getirme mecburiyetinde olduğumuzu unutmamamız gerekiyor" dedi.

Ali Bakoğlu, şöyle konuştu:

"Bir saat sonra ne olacağımızı bilemeyiz. Evden sapasağlam çıkarız ama geçirdiğimiz bir kaza sonrası bir uzvumuzu kaybedebiliriz. İşitme organımızı da kaybedebiliriz. Bugün sapasağlamız ama karşılaşacağımız bir olay sonrası ne olacağımız belli değil. Bir uzvumuzu kaybettiğimiz zaman acıma duygusuyla karşılaşmak istemeyiz. Bu gün toplumumuzda 7-8 milyon civarında engelli vatandaşımız var. Bunlara acımıyoruz ama onların hakları olan birtakım talepleri de yerine getirmek mecburiyetimiz var. Bu nedenle havalimanlarında engelli vatandaşlarımızın haklarını yerine getirme mecburiyetimiz var. TAV'ı bu anlamda gerçekten kutluyorum. İnanıyorum ki vatandaş devlet el ele verdiğimiz zaman aşamayacağımız engel yoktur. "

FEDERASYONDAN TEŞEKKÜR

İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Muammer Ay da, " Havayolu ulaşımı artık otobüs fiyatlarına kadar düştü. Daha önce bu yolu kullanamayan engellilerimiz artık yoğun şekilde kullanıyorlar. Bu nedenle işitme engellilerimizin havalimanlarında sorun yaşamaması için gösterilen bu çabaya teşekkür ediyorum " dedi.

ÜNLÜ: GÖREVİMİZ EN İYİ HİZMETİ VERMEK

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü ise, Atatürk Havalimanı'nda her gün 120 bin kişiye hizmet verdiklerini, bunların arasında engellilerin de olduğunu belirterek, "Görevimiz en iyi hizmeti vermektir. Bunu amaçlıyoruz " diye konuştu. Ünlü, işitme engellilerin havalimanına geldiklerinde karşılarında işaret dili eğitimi almış personel bulacaklarını, bu personelin kendilerine yardımcı olacağını söyledi.

İşitme engellilere yardım için TAV'da çalışan çok sayıda personel eğitime başladı. - İstanbul/ Bakırköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk Havalimanı'nda İşitme Engelliler Sorun Yaşamayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement