Avusturya'da Halk Oylamasına Büyük İlgi - Son Dakika
Güncel

Avusturya'da Halk Oylamasına Büyük İlgi

Avusturya\'da Halk Oylamasına Büyük İlgi

Avusturya'da yaşayan Türk vatandaşları, anayasa değişikliğiyle ilgili halk oylaması için ülkede üç yerde kurulan sandıklara yoğun ilgi gösteriyor.

04.04.2017 15:37

Avusturya'da yaşayan Türk vatandaşları, anayasa değişikliğiyle ilgili halk oylaması için ülkede üç yerde kurulan sandıklara yoğun ilgi gösteriyor.

Avusturya'da 27 Mart'ta başlayan oy verme işleminin 9. gününde, Viyana, Salzburg ve Bregenz'deki sandıkların önünde zaman zaman uzun kuyruklar oluşuyor. 110 bine yakın seçmenin bulunduğu Avusturya'da bugüne kadar 30 binin üzerinde vatandaşın oy kullandığı belirtildi.

Türkiye'nin Viyana Başkonsolosu Taha Kağan Atay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların halk oylamasına yoğun katılım gösterdiğini söyledi.

Vatandaşlardan oy kullanma işlemini seçimin son güne bırakmamalarını, mümkün mertebe hafta içinde bu anayasal görevlerini tamamlamalarını isteyen Atay, saat 21.00'e kadar oy kullanmanın mümkün olduğunu vurguladı.

Atay, seçmenlerin oy vermeye girmeden önce, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadıklarının kontrol etmeleri gerektiğini belirterek oy kullanacak vatandaşların mutlaka yanlarında, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı, pasaport gibi resmi bir belgeyi ibraz etmeleri gerektiğini hatırlattı.

Ülkede oy verme sürecinin sorunsuz devam ettiğini söyleyen Atay, vatandaşların hızlı, güvenli ve sorunsuz bir şekilde oy kullanabilmeleri için bütün önlemlerin alındığını, 9 Nisan Pazar gününe kadar da azami bir hassasiyetle vatandaşlara yardımcı olmaya devam edeceklerini kaydetti.

"Vatanım, milletim ve demokrasi için oy kullanmaya geldim"

Oyunu kullanan vatandaşlardan Kemal Alandağ, anayasa değişikliğinin Türk milleti için çok iyi olması dileğinde bulunarak "Buraya vatanım, milletim ve demokrasi için oy kullanmaya geldim." dedi. Ali Aksoy ve Gülhanım Okçu da halk oylamasının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemi 9 Nisan'a, gümrük kapılarında ise Türkiye'deki halk oylamasının yapılacağı 16 Nisan'a kadar sürecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avusturya'da Halk Oylamasına Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement